SDA: Radončić se lažno predstavlja kao proevropski političar

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić zloupotrijebio je jučer tribinu Fakulteta političkih nauka u Sarajevu da još jednom iznese niz grubih neistina o Stranci demokratske akcije i zamjeniku predsjednika SDA Bakiru Izetbegoviću, saopćeno je danas iz ove stranke, javlja bh. novinska agencija Patria (NAP).

– Očito se još ne mireći sa smjenom sa pozicije ministra sigurnosti, koju mu je Parlament BiH izglasao dvotrećinskom većinom, Radončić nastavlja sa očajničkim pokušajima da se lažno predstavi kao proevropski političar brutalno vrijeđajući svoje političke rivale. Sve nervozniji zbog rasula u vlastitoj stranci i činjenice da mu ni jedno ozbiljno istraživanje ne daje ni minimalne šanse na oktobarskim izborima, Radončić panično ponavlja bajate laži zbog kojih se protiv njega već vode sudski procesi – kažu iz SDA.

Čelnik SBB-a jučer je na tribini FPN podržao kandidaturu Mustafe Cerića za člana Predsjedništva BiH i žestoko kritizirao SDA i Bakira Izetbegovića. No, danas su reagirali iz SDA:

– Nakon što je sramotno pokušao opravdati paljevinu Predsjedništva BiH tvrdeći da je to „paljenje ere starijeg i mlađeg Izetbegovića u bošnjačkim glavama“, on ide još i dalje pa sada otvoreno iznosi niz optužbi i na račun premijera Turske Redžepa Taipa Erdogana, a naše prijateljske veze sa Republikom Turskom naziva „neviđenom političkom katastrofom“ – kažu iz SDA.

Politički potpuno dezorijentirani Radončić, tvrde iz ove stranke, ne vodi računa čak ni o aktuelnoj situaciji u kojoj se naša zemlja nalazi, pogođena katastrofalnim poplavama, pa “vođen svojom bolesnom ambicijom nastavlja trovati bh. javni prostor”.

– Ali, na sreću, oktobar je blizu i birači će znati prepoznati i kazniti višegodišnje negativno djelovanje posrnulog tajkuna i kratkotrajnog političara Radončića – poručuju iz SDA, prenosi NAP.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close