BiHPolitika

SBB neće glasati za ishitrena rješenja

U Centrali SBB-a danas je obavljen razgovor između predsjednika SBB-a i delegacije sindikata koju su sačinjavali Ismet Bajramović, Selvedin Šatorović i Sinan Kusić.

Zbog novonastale situacije i tenzija koje su se pojavile na relaciji Vlada FBiH i sa druge strane sindikati i poslodavci, SBB smatra da treba ostaviti vremena za dijalog i mirno iznalaženje legalističkog rješenja koje će odgovarati svima.

Predstavnici sindikata su potpuno otvoreno iznijeli svoja stajališta i zahtjeve Parlamentu FBiH.  SBB će – iako je poznato da nije podržao Zakon o radu – i dalje nastaviti da legalistički zagovara iskren socijalni dijalog u funkciji pune zaštite radničkih prava, poslodavaca i interesa države. To sve skupa mora doprinijeti jednostavnijem i profitabilnijem poslovanju i izvlačenjem zemlje iz duboke ekonomske i socijalne krize.

Radončić smatra da se dijalog mora nastaviti i da u tom smislu niko ne može računati da će SBB glasati za ishitrena rješenja koja nemaju kompromisnu podršku sve tri zainteresirane strane, saopćeno je iz Press centra SBB-a.
( Avaz)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close