Saznajte kolike su šanse da vaša ljubav potraje vječno

Na početku svake romanse osjećamo leptiriće u stomaku i navalu snažnih emocija pri samoj pomisli na voljenu osobu. Međutim, hoće li se ova zaljubljenost pretvoriti u ljubav i koliko će veza između dvoje trajati zavisi od raznih faktora.

U svom tekstu “Crucial Characteristics of Lasting Love” ekspert za veze i ljubav Di En Meriman navela je faktore koji imaju najviše uticaja na trajnost i uspjeh jedne romanse. Razmislite o navedenim stvarima ispod, odgovorite na pitanja i saznajte kolike su šanse da vaša ljubav potraje vječno.

Izgled
Fizički izgled je ono što inicijalno privlači dvije osobe i spaja ih na samom početku. Međutim, od toga koliko vam je neka osoba privlačna fizički zavisi i dalji razvoj veze. Brinete li se i njegujete li svoje tijelo? Mislite li da će vam partner biti manje privlačan ako se udeblja i ako se zapusti?

Emocionalna zrelost
Nivo emocionalne zrelosti različit je od osobe do osobe. Neko dosegne svoj maksimum već u dvadesetim godinama i to treba prepoznati, jer ima osoba koje se teško mijenjaju nakon što su već definisane. Kako se vaš partner odnosi prema roditeljima, bratu, sestri, prijateljima, sve su to pokazatelji zrelosti ili nezrelosti u emotivnom smislu.

Životne navike
Društveni odnosi, interesovanja i hobiji su stvari koje mogu da vas spoje ili pak da budu kamen spoticanja, u zavisnosti od toga dijelite li zajedničku strast prema nečemu ili ne.

Finansijske odluke
Ovo je često okidač za neslogu u mnogim vezama. Načini na koji upravljate novcem i na šta ste spremni da ga potrošite mogu predstavljati povod za svađu i vrlo su bitni činioci u razlikovanju prave ljubavi od čiste afere. Ako se na ovom polju sukobljavate, to definitivno nije dobra prognoza za budućnost.

Životne vrijednosti
Ovaj segment često je marginalizovan, ali predstavlja bitan faktor za razvoj svake veze. Iskrenost, poštenje, vjera, duhovnost, životni ciljevi, briga za druge, humanost … Razmislite poznajete li dovoljno svog partnera i dijelite li slične životne vrijednosti.

Brak, seks i djeca
Ne dijeli svako istu ideju o braku i ljubavi. Ako nemate ista očekivanja na ovom izuzetno važnom području, onda su vam i manje šanse za uspjeh. Pitanje djece, braka i seksa spadaju u sam vrh najvažnijih stavki za dugu i stabilnu vezu.

Životni ciljevi
Obrazovanje, nivo kulture i opšta zainteresovanost ili nezainteresovanost za neke teme, ciljevi u karijeri… Sve su to faktori koji mogu kod dvoje ljudi da se poklope ili ne i samim tim značajno utiču na pravac u kojem se razvija jedna ljubavna veza.

 

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close