-TopSLIDEVisoko

Savjet MZ Tušnjići: Gradska administracija iznosi netačne navode, nisu realizovali nijedan kapitalni projekt u našoj zajednici

S obzirom na netačne navode u vezi sa projektima koji su realizovani na području Mjesne zajednice Tušnjići, a koji su od strane gradske administracije objavljeni dana 11. novembra 2020. godine na službenoj stranici Grada Visoko i kojima se na vrhuncu političke kampanje pokušavaju ubrati jeftini politički poeni od strane trenutne vlasti i baca prašinu u oči svim građanima grada Visoko, a posebno stanovnicima MZ Tušnjići, ovim putem ističemo sljedeće:

Tokom prethodne četiri godine vladavine aktuelne vlasti na području MZ Tušnjići nije realizovan niti jedan jedini kapitalni projekat. Projekat izgradnje javne rasvjete koji je pomenut u spornom saopštenju nije realizovan na području MZ Tušnjići, niti ima kakve posebne veze sa našom mjesnom zajednicom. Budući da je javna rasvjeta izgrađena na području MZ Buci, odnosno, na dijelu od naselja Buci do naselja Grajani samo govori o tome da gradska administracija ili iznosi neistine i obmanjuje javnost ili uopće ne zna koje područje pripada MZ Tušnjići.

Svi prijedlozi od strane Savjeta MZ Tušnjići za Program kapitalnih ulaganja u infrastrukturu Grada Visoko su svake od prethodne četiri godine uredno i pravovremeno dostavljani, međutim, nikada niti jedan nije uvršten u navedeni program, niti realizovan.

Projekat sanacije klizišta kojim se trenutna vlast neopravdano i bezrazložno ponosi nema veze sa kapitalnim ulaganjima jer se radi o interventnom ulaganju, a koliko je isto hitno i koliko se naša vlast brine o nama govori i činjenica da je klizište aktivirano 27. februara 2019. godine i jedino što su do sada uspijeli uraditi je izrada projektne dokumentacije kojim sada pokušavaju kupiti jeftine političke poene, a stanovnici naselja Tušnjići jos jednu zimaku sezonu dočekuju u strahu od potpunog prekida putne komunikacije u zoni klizišta.

Također, pomenuti “mostić” Završlje – Zagorice je investicija koja je realizovana od strane Općine Kiseljak, a u saradnji sa Gradom Visoko, dakle bez prijedloga Savjeta MZ Tusnjići i bez ikakve konsultacije sa Savjetom MZ, bez obzira što se radi o području koje pripada MZ Tušnjići, a posebno imajući u vidu da navedeni most nema nikakvu praktičnu, niti svakodnevnu upotrebu, budući da se radi o putu koji se skoro i ne koristi.

I da, uspjeli ste nešto i realizovati. Uspjeli ste stanovnike MZ Tušnjići, tačnije dijela MZ (naselje Zagorice iz ko zna kojih samo vlasti znanih razloga nije uključeno u navedeni sistem) uključiti u sistem organizovanog odvoza komunalnog otpada. Međutim, to u svakom slučaju ne bi bio problem da se barem dio tih sredstava koja stanovnici MZ Tušnjići redovno uplaćuju u NAŠ zajednički budžet Grada Visoko vratio stanovnicima MZ Tušnjići kroz realizaciju nekog kapitalnog projekta.

Zato Vas na kraju pitamo: Šta je sa projektima koje smo tokom četiri godine Vaše vladavine bezuspješno predlagali kroz program kapitalnih ulaganja, šta je sa rekonstrukcijom puta u naselju Šabani, šta je sa asfaltiranjem puta u naselju Podtušnjići, šta je sa sanacijom dva klizišta od kojih je jedno aktivno još od 2016. godine, šta je sa izgradnjom javne rasvjete u naselju Zagorice i Podtušnjići, šta je sa rješavanjam problema vodosnabdijevanja u naselju Podtušnjići, šta je sa rješavanjem problema pasa lutalica na koji godinama ukazujemo, šta je sa sanacijom udarnih rupa i drugih oštećenja asfalta….?

Savjet MZ Tušnjići Huseljić Aldin

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close