Savjet ministara: BiH povlači novu tranšu aranžmana s MMF-om od 95,4 miliona KM

Iako je tako bilo najavljeno ranije, Savjet ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici nije razmatralo Nacrt zakona o državnoj imovini čije donošenje bi trebalo da otkoči ispunjavanje uvjeta iz Akcionog plana za članstvo u NATO-u (MAP), potvrđeno je za Anadolu Agency iz ureda za informiranje VMBiH nakon sjednice.

“Nacrt zakona o državnoj imovini nalazio se na dnevnom redu današnje sjednice, ali je skinut na prijedlog ministra finansija Nikole Špirića”, rečeno je iz ureda za informiranje Vijeća ministara BiH. Također, iz ureda nisu mogli potvrditi kad bi Nacrt zakona o državnoj imovini mogao ponovo biti na dnevnom redu sjednice.

Savjet ministara je na sjednici donijelo odluku o povlačenju šeste tranše standby aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom u iznosu 95.446.776 KM. Od ovih sredstava, dvije trećine bit će uplaćeno u budžet Federacije BiH i trećina za budžet Republike Srpske, a otplatu ovog duga vršit će entiteti u skladu s važećim zakonskim propisima.

Na prijedlog Ministarstva civilnih poslova, donijeta je i odluka o visini novčanog dijela Državne nagrade za sport Bosne i Hercegovine i dodjeli zahvalnica za 2013. godinu.  Prema Odluci, visina prve nagrade za sport iznosit će 10.000 KM, druge i treće nagrade po 5.000 KM. Četvrtom i petom na listi bit će dodijeljene prigodne zahvalnice.

Anadolija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close