-TopSLIDEBiHPolitika

Satler: Priče o bilo kakvom povlačenju nadležnosti ne dolaze u obzir

ŠEF DELEGACIJE EU U BIH

Nema diskusije o tim pitanjima, kategoričan je Satler

Političari u BiH se moraju posvetiti pitanjima reformi, a priče o bilo kakvom povlačenju nadležnosti kojima se svjedoči prethodnih dana i koje potencira član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ne dolaze u obzir, poručio je danas šef delegacije EU u BiH Johan Satler (Johann Sattler)

Nema diskusije o tim pitanjima

– Nema diskusije o tim pitanjima. Mislim da je krajnje vrijeme da se ponovo vrati za stol i započne razgovore o temama koje su od suštinskog interesa. Za tango je potrebno dvoje, a u ovoj zemlji je više strana i pozivam ih da se vrate i posvete svojim zadacima – poručio je Satler.

Šef delegacije EU u BiH je naglasio kako je pred državom izuzetno značajan period koji će obuhvatiti i posjeta predsjednice Evropske komisije Ursule von der Lejen (Leyen).

Značajna fazu za BiH

– Ulazimo u značajnu fazu za državu. Za dva dana imamo posjetu Ursule von der Lejen koja dolazi da otvori most na Svilaju koji je finansiran sredstvima EU. To govori da mi sa svoje strane ulažemo novac i ispunjavamo svoj dio zadaće i zato očekujemo da domaće vlasti urade svoj dio zadaće i razgovaraju o problemima koji tište građane. Niko od građana nije zainteresovan za vještački izazvane blokade koje blokiraju rad institucija. Građani žele razgovore o privredi, oporavku i zdravlju i to je ono što je primarno – naglasio je Satler. 

Avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close