Visoko

Sastanak predstavnika Gradske uprave i Fondacije “APBPS”

U kabinetu gradonačelnika Visokog Mirze Ganića, u utorak 27. februara 2024. održan je sastanak predstavnika Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ i Gradske uporave Visoko.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Ganić, zatim pomoćnici gradonačelnika i šefovi službi za prostorno uređenje, komunalnu infrastrukturu, imovinsko-pravne odnose, privredu i lokalni ekonomski razvoj, dok su ispred Fodnacije prisutni bili direktor dr. Semir Osmanagić, turistički menadžer Fondacije, programski menadžer u parku ‘Ravne 2’, pravnik Fondcije te koordinator arheološkog turizma.

Delegacije su diskutovale o razvojnim izazovima Visokog, perspektivama arheološkog turizma i turističke infrastrukture. Dogovoreni su daljni koraci u urbanističkom i prostornom razvoju u kompleksu Ravne te na potezu Ravne – Bosanska piramida Sunca. Predstavnici Gradske uprave su upoznali Fondaciju o izmjenama zakonske regulative s viših nivoa vlasti i kancelarije OHR-a koja uveliko ograničava istraživačke i razvojne planove Fondacije u Visokom.

Dogovoreno je da se nastavi s inicijativama koje su u domenu gradske administracije a u obostranom su interesu. Predstavnici Fondacije su informisali svoje domaćine u ovogodišnjim planovima, festivalima i drugim aktivnostima.

Fondacija APBPS

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close