Sastanak načelnice Babić sa učesnicima XII Multietničkih likovnih susreta mladih

Društvo za toleranciju je u okviru Foruma «Most prijateljstva» održalo XII Multietničke likovne susrete mladih u Visokom od 20. do 27. avgusta 2014. godine. Na Susretima je sudjelovalo 30 mladih iz BiH, Mađarske, Makedonije i Srbije a iz Visokog je učestvovalo devet članova Odreda izviđača Visoko. Domaćin Multietničkih likovnih susreta mladih je Planinarski dom “Zbilje”.

Sa mladima je radila i akademski slikar Sonja Ardan iz Srbije.

Podršku za ove Susrete pružila je Općina Visoko i načelnica Amra Babić.

Cilj ovih druženja je da se mladi upoznaju uz aktivan rad na slikanju, radionicama upoznavanja i predstavljanja sebe i sredine iz koje dolaze kako bi umanjili stereotipove sa kojima i dalje živimo.

Zdravko Marjanović, predsjednik Društva za toleranciju nam je objasnio da je svrha Društva za toleranciju i Foruma Most prijateljstva, upravo izgradnja međunacionalnog povjerenja i tolerancije, jer je to, smatra Marjanović, jedini put do mira.

-Želimo Vam da još mnogo puta dođete u BiH i Visoko i da prijateljstva koja ste strekli ovdje proširite i održavate ih, poručila je načelnica Babić i naglasila da ono što učimo jedni od drugih pomaže da budemo bolji ljudi, ljudi bez predrasuda i da pružamo jedni drugima ruke prijateljstva.

Press Općine Visoko

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close