-TopSLIDEFotoOstali sportoviSportVisoko

Sastanak klubova tradicionalnog karatea u BiH i polaganje za karate zvanja

Danas, 23.01.2021 sa početkom 11 sati u Visočkoj dvorani “Mladost”, održan je sastanak klubova tradicionalnog karatea u BiH.
Razgovaralo se o realizovanim aktivnostima i projektima koje je UO TKA BiH  usvojio u Januaru 2020-e godine i razlozima zbog kojih mnogi od planiranih takmičenja nisu realizovana.

Na sastanku je usvojen kalendar takmičenja zaključnodo Septembra 2021 godine, vodeći  se činjenicom da kriza izazvana pojavom pandemije Covid -19  još uvijek traje.

Nezabilazna tema sastanka, bila je i diskriminacija prema klubivima i takmičarima  tradicionalnog karatea, nepriznavanjem postignutih takmičarskih rezultata  prilikom prijave za izbor najuspješnijih  sportista i sportskih radnika u ZDK za 2019-u godinu, a posebno o uskračivanju materijalne podrške  klubovima  TKA BIH, za sportske aktivnosti  od strane ministarstva,  a koja se pripisuje pomočniku za sport u pomenutom  ministarstvu.

Prisutni delegati su izrazili zabrinutost djelovanjem uposlenika u državnim institucijama, diskriminacijom i uskraćivanju prava zajamčenih Ustavom i Zakonima BiH, osudivši ovakvu vrstu ograničavanja.Zbog navedenih  razloga, vodila se duga diskusija, te je data  puna podrška i saglasnost  Upravnom Odboru TKA BiH,  da preko svog pravnog zastupnika  nastavi  pokrenute pravne procedure, na svim nivoima.

Nakon završenog sastanka održano je polaganje za KYU i DAN  karate zvanje.

Za 1. KYU  (1)    kandidat
Za 1. DAN (13)  kandidata
      4. DAN  (1)   kandidat,

također verifikovana su ranije stečena zvanja, za;
      3. DAN.  (1)  kandidat i
      4. DAN.  (1)  kandidat

Komisija TKA BiH u sastavu ; Građan Redžep  8.DAN ,  Grbić Salih 8.DAN i Dragan Spasojević 6.DAN je za najboljeg kandidata na polaganju proglasila;
Zekotić Farisa, člana karate kluba “Mostar” iz Mostara.

Upravni Odbor TKA BiH, upučuje čestitke za uspješno položene ispite svim kandidatima, a također i njihovim učiteljima.


                                UO TKA BiH

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close