-TopSLIDEOstali sportoviSport

“Sarajevo open” proba za Pariz: Stižu svjetski i evropski paraolimpijski prvaci

PARAPLIVAČKI MITING

Peti međunarodni paraplivački miting “Sarajevo open 2024” ovog vikenda biće održan na Olimpijskom bazenu Otoka.

U organizaciji Plivačkog klub SPID iz Sarajeva paraplivački miting okupiće na jednom mjestu neke od najboljih svjetskih paraplivača današnjice i poslužiti kao jedna od posljednjih provjera pred nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta.

U Sarajevo na parplivački spektakl dolazi 116 takmičara iz 17 klubova iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Njemačke, Turske i Bosne i Hercegovine.

Hrvatski reprezentativac i svjetski prvaka Dino Sinovčić, njegova sunarodnjakinja Paola Novina, turski reprezentativac i bronzani sa Evropskog prvenstva Umut Unlu, te evropski prvak iz Bosne i Hercegovine Ismail Barlov, dovoljan su garant dvodnevnog paraplivačkog spektakla u vodi.

Među paraplivačkom elitom, a koju će na Otoci imati priliku vidjeti publika, svakako je još jedan bh. reprezentativac i evropski rekorder Ismail Zulfić.

“Sarajevo će ovog vikenda po peti put biti domaćin jednog od značajnijih međunarodnih paraplivačkih takmičenja u ovom dijelu Evrope. Ponosno najavljujemo nastup evropskih i svjetskih šampiona. Ovo je jedna od posljednjih provjera za nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu, za koje su norme osigurali Dino Sinovčić, Paola Novina, Umut Unlu i naš Ismail Barlov. Želimo ih dobrim rezultatima iz Sarajeva ispratiti u glavni grad Francuske”, saopšteno je iz PK SPID.

U sklopu ovog plivačkog spektakla održaće se i treće ekipno takmičenje, a titulu od prošle godine brani reprezentacija Hrvatske.

Takmičenje je uvršteno u kalendar Svjetske paraplivačke federacije, a početak je u subotu u 16 sati.

klix

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close