Sarajevo bi utakmice grupne faze Evropske lige igralo na Bilinom Polju

Ukoliko u dvomeču sa bundesligašem Borussijom (M) bude bolje, Sarajevo će se plasirati u grupnu fazu Evropske lige. A tada bi Divovi svoje utakmice igrali u “Zmajevom gnijezdu”.

Naime, bh. najveći stadion “Asim ferhatović Hase” na Koševu ne ispunjava kriterije koje UEFA zahtijeva za grupnu fazu, pa bi momčad Džanana Uščuplića domaćin bila u Zenici, na Bilinom Polju, piše goal.com.

No, to baš i nije sasvim sigurno, nada se već nekoliko dana o tome špekuliše. Jer, prošle godine je u istoj situaciji bila i Rijeka. Nakon što je ekipa Matjaža Keka izbacila Ibiševićev Stuttgart, UEFA je obavijestila Riječane da zbog neispunjavanja uvjeta, ne mogu igrati na Kantridi. Riječani su tada trebali igrati na Maksimiru, pulskom stadionu Aldo Drosina ili na Poljudu.

Na kraju je Rijeka ipak igrala na svom stadionu, pa su Lyon, Betis i Guimaraes gostovali pod stijenama Kantride, iako je UEFA-i smetala atletska staza i neodgovarajuće dimenzije igrališta.

A upravo ovih dana vrši se rekonstrukcija “Zmajevog gnjijezda”, na kome je istočna tribina zapravo pravo veliko gradilište jer se obnavlja krov, svlačionice, novinarske prostorije…a bit će renovirani i reflektori.

Sarajevo tek treba proći Borussiju ga bi razmišljalo gdje će igrati. Možda bi i tada UEFA bila “milostiva” i dozvolila da “bordo” tim igra na najvećem stadionu u BiH.

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close