-TopSLIDENogometSport

Sarajevo autogolom i pogotkom Tatara do pobjede nad Krupom

Peti meč prvog kola m:tel PLBiH, odigrali su Krupa i Sarajevo. Konačan rezultat je glasio 0:2 za aktuelne prvake Bosne i Hercegovine.

Prvo poluvrijeme nije donijelo puno uzbuđenja.

Sarajevo je imalo loptu više u posjedu i nekoliko prilika preko Tatara i Handžića, ali odbrana Krupe ja bila sigurna na čelu sa Kolakom i Makitanom. S druge strane i Krupa je zaprijetila dva puta. Sa 20 metara su šutirali Makitan i Dujaković, ali na odmor se otišlo sa rezultatom 0:0.

Sarajevo je sjajno otvorilo drugo poluvrijeme. U 48. minuti Mandić nespretnom reakcijom šalje loptu u svoju mrežu i Bordo tim je poveo sa 0:1. Dvije minute kasnije dobra šansa za Salčina, ali Kolak brani.

Igrala se 69. minuta kada je Makitan dobio drugi žuti karton, a sudija Musa pokazao na bijelu tačku. Situacija je bila i pomalo sumnjiva, obzirom da je Makitana lopte pogodila u predjelu prsa, ali sudija Musa je smatrao da je u pitanju bila ruka. Siguran za vodstvo Sarajeva od 0:2 bio je Benjamin Tatar, a to se ispostavilo kao konačan rezultat utakmice u kojoj je Bordo tim zasluženo osvojio tri boda kada se sve generalno pogleda.

(Patria)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close