Saopćenje sa 15. sjednice Skupštine Zeničko–dobojskog kantona

Na 15. sjednici Skupštine Zeničko–dobojskog kantona, održanoj 09.09.2015.godine Skupština je na početku sjednice prihvatila prijedlog Vlade Kantona za razmatranje i donošenje po skraćenom postupku Prijedloga Zakona o prestanku primjene Zakona o elektroenergetskoj inspekciji, raspravljajući o istom kao o prethodnom pitanju na sjednici Skupštine tokom rasprave o dnevnom redu.

U daljem toku sjednice, nakon usvajanja dnevnog reda, Skupština je donijela Zakon o prestanku primjene Zakona o elektroenergetskoj inspekciji, te je zatim razmatrala Izvještaj o radu JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona za 2014. godinu dopunjen aktom JU Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, broj: 01-49-3017-1/15 od 03.06.2015. godine, sa tačkom V.: „Efekti provedenih mjera za finansijsku konsolidaciju Službe“, skupa sa Zaključkom Vlade Zeničko-dobojskog kantona broj: 02-34-15071/15 od 24.07.2015. godine o neprihvatanju ovog izvještaja, koji je Skupština primila na znanje.

Skupština Kantona je zatim razmatrala i prihvatila Izvještaj o radu Ureda za pritužbe javnosti za period od 01.01.-30.06.2015. godine, kojom prilikom je, pored prihvatanja istog, donijela i poseban zaključak kojim je obavezala Vladu Kantona da u daljnjem radu uzme u obzir prijedloge i sugestije poslanika iznesene tokom rasprave, a s ciljem poboljšanja rada navedenog Ureda. Razmatrana je i Informacija o aktuelnom stanju i ostvarivanju prava pripadnika branilačke populacije s osvrtom na rad i aktivnosti boračkih udruženja, te Izvještaj o stanju privrede na području Zeničko-dobojskog kantona za 2014. godinu, Izvještaj o koncesijama na vodama za 2014. godinu i Izvještaj o stanju u oblasti pravosuđa na području Zeničko-dobojskog kantona, koji su, također, prihvaćeni.

 

Stručna služba Skupštine ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close