Sankcionirani mladi vozači zbog nepoštivanja saobraćajnih propisa

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona su u skladu sa planiranim i najavljenim aktivnostima, u vremenskom periodu od 27.06. do 30.06.2014. godine, realizovali akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu mladih vozača-početnika i vozača mlađe starosne dobi. Aktivnosti policijskih službenika bile su usmjerene na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima početnicima zbog činjenja prekršaja shodno Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, te su sankcionisani počinioci i drugih prekršaja iz pomenutog zakona.

Prilikom naznačene akcije kontrolisano je ukupno 1.396 vozača u saobraćaju, kojom prilikom su izdata 372 prekršajna naloga. Od ovog broja, 96 vozača je sankcionisano zbog upravljanja vozilom brzinom većom od dozvoljene, 3 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, 34 mlada vozača zbog neposjedovanja znaka “P” iako su to po zakonu bili obavezni, 15 vozača zbog nekorištenja zaštitne kacige, te su sačinjena 3 izvještaja o počinjenom prekršaju.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona nastaviće sa aktivnostima na postizanju visokog stepena bezbjednosti odvijanja saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona, te će u tom smislu sprovoditi akcije redovne i pojačane kontrole učesnika u saobraćaju.

Apelujemo na vozače da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa, kako bi zaštitili sebe, lica koja prevoze, te druge učesnike u saobraćaju.

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close