Šampioni socijalnih mreža

Cristiano Ronaldo je sa 100 miliona sljedbenika na Facebooku skoro dostigao pjevačicu Shakiru (preko 105 miliona). Sportisti su očito “in” i na socijalnim mrežama.

(DW.DE)

Nenadmašni Ronaldo

Ovaj Portugalac je neosporni lider na listi najuspješnijih, i to ne samo na travnjacima fudbalskih terena, nego i u socijalnim mrežama. Superstar u dresu Reala ima više od 100 miliona fanova na Facebooku, a na Twitteru ga “prati” njih više od 30 miliona.

Opet iza Ronalda

Argentinska zvijezda Lionel Messi ne samo da je Ronaldu morao da prepusti titulu najboljeg fudbalera svijeta, nego je iza njega i na socijalnim mrežama. Messija na Twitteru prati 2,17 milion ljudi. Na Facebooku je broj njegovih ljubitelja mnogo veći – 74 miliona njih su kliknuli “like” na njegovu stranicu.

Neymaru pripada budućnost

Njega ne možete propustiti ako govorite o fudbalskim zvijezdama. Ovaj 22-godišnji mladić iz Brazila na Facebooku ima već 48 miliona fanova. Ne treba zanemariti ni 14,8 miliona onih koji Neymara slijede na Twitteru.

Kaka – u mrežama još uvijek pri vrhu

Njegove najbolje fudbalske godine su iza njega. Kaka (na slici sa suprugom Carolinom) još uvijek predstavlja zvijezdu – barem u internetu. Fudbaler godine za 2007. ima 21 milion sljedbenika na Twitteru što je u toj kategoriji 2. mjesto. I njegova Facebook zajednica nije mala – on ima 39 miliona fanova.

Beckham se još drži

Kopačke je odavno okačio na klin. Ipak, na Facebooku je ova fudbalska legenda iz Engleske još uvijek popularna. David Backham ima skoro 50 miliona fanova.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close