BiHPolitika

Samo kod nas: Na granici BiH i Srbije postoji datum 32. mart.

Amerikanac Charles Cather nedavno je boravio u BiH, tačnije u Sarajevu, gdje je kako je opisao u svom Vlogu na YouTube-u proveo nekoliko sjajnih dana.

Od prejedanja bosanskim delicijama, konzumiranja enormnih količina nargile i uživanja u znamenitostima – glavnog grada BiH, Cather je za sitan novac, kako kaže, zaista uživao.

No, njegovo video obraćanje YouTube zajednici nije bilo tim povodom, nego zbog greške koju je napravila Granična policija BiH, na graničnom prelazu Karakaj, kod Zvornika, javlja N1.

On je po ulasku u državu, kao i svaki putnik dobio pečat u svoj pasoš, sa datumom prelaska granice. To se desilo 32.03. 2017. godine, ako je vjerovatni graničnoj policiji BiH.

Naime, dežurno osoblje na graničnom prelazu Karakaj, vjerovatno je napravilo previd kod pomijeranja datuma na pečatu, pa su umjesto 1. aprila stavili 32. mart.

Vijest iz rubrike – “Samo u BiH”, gdje mart može imati 32. dana.

Osim toga, Cather je zaista uživao u svom proputovanju Balkanom, zajedno sa prijateljima, što je opisao u svom petominutnom video uratku, kojeg možete pogledati u prilogu.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close