-TopSLIDENogometSportVisoko

“Samirče EL HA Ugarak” pobjednik malonogometnog turnira u Ilijašu

Malonogometni klub Samirče EL HA Ugarak nastavio je sa vrhunskim rezultatima i osvajanjem trofeja na malonogometnim turnirima u našoj zemlji.

Nakon titule najbolje ekipe u Olovu, tim iz našeg grada je slavio i na veoma kvalitetnom turniru Zimski kup koji je odigran u periodu od 23. do 29. januara u Ilijašu.

Učestvovalo je 28 ekipa, koje su ponudile atraktivne i uzbudljive susrete, a nakon velike borbe slavila je ekipa Samirče EL HA Ugarak koja je u velikom finalu bila bolja od ekipe Sajmir Tihovići Green Servis rezultatom 5:2 osvojivši novčanu nagradu u iznosu od 5 hiljada KM.

Treće mjesto pripalo je ekipi Misoče koja je u razigravanju savladala ekipu Famosa iz Hrasnice.

Najboljim igračem turnira proglašen je Amar Šišić (Samirče EL HA Ugarak), najbolji strijelac je Bajro Spahić (Sajmir Tihovići Green Servis), dok je nagrada za najboljeg golmana uručena Amiru Bekanu (Samirče EL HA Ugarak).

Nagradu za Fair Play dobila je ekipa Raja Veterani.

Bio je ovo još jedan sjajno organizirani turnir koji je donio pregršt malonogometnih virtuoznosti, a ekipa Samirče EL HA Ugarak nastavila je kontinuitet odličnih rezultata koji već godinama karakterišu ovaj prepoznatljivi i trofejni visočki sportski kolektiv.

Podsjećamo da je prevashodni cilj postojanja i takmičenja ovog kluba, kojeg predvode istinski entuzijasti i zaljubljenici u sport i prijateljsko druženje, na terenu i van njega, da se nikada ne zaboravi lik i djelo Samira Hasečića – Samirčeta, velikog čovjeka i zaljubljenika u sport, posebno nogomet, ali i podsjećanje na sve one koji su dali ono najvrijednije, svoj život, za naše Visoko i za našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu!

Slaven Mirković

FOTO: Ilijaš.info

visoko-rtv.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close