BiHPolitika

Samir Šibonjić (A SDA) nosilac liste za Parlament FBiH

INTERVJU SA: SAMIR ŠIBONJIĆ, NOSILAC LISTE A-SDA ZA PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH

Izvor: Radio ZOS

ZOS: Gospodine Šibonjiću, molimo Vas da se ukratko predstavite za ZOS RADIO

Šibonjić:” Moje ime je Samir Šibonjić (40) i iz Zavidovića sam. Rođen sam  u pomenutom gradu, tu sam završio osnovnu školu i gimnaziju, a poslije rata sam otišao u Tursku zbog studiranja. Po završetku studija vratio sam se u Bosnu i Hercegovinu. Preduzetnik sam i vodim firmu već nekoliko godina sa sjedištem u Zavidovićima. Kada je politika u pitanju nosilac sam liste ASDA za Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Trenutno sam i predsjednik Kluba vijećnika A-SDA u Općinskom vijeću Zavidovići, kao i član predsjedništva ASDA BiH”.

ZOS: Aktivni ste i na planu povezivanja BH kompanija sa Turskom privredom ali i sa privredom Azerbejdžana?

Šibonjić:” Da, hvala Bogu, možemo se istaći da se zadnjih nekoliko godina dosta uspješno učestvovali u povezivanju naših firmi i firmi iz Turske. Pored toga što sam predstavnik većeg broja turskih proizvođača, na čelu sam udruženja  Azerbejdžansko-bosanskohercegovačkog prijateljstva, i direktno sam učestvovao u nizu projekata koji se tiču saradnje Bosne i Hercegovine i Turske i Azerbejdžana, ali i Kazahstana i Turkmenistana”.

ZOS: Važite za jednog od uspješnijih mlađih privrednika u kantonu, a i dobitnik ste i nagrade za najbrže rastuće malo preduzeće u Zeničko-dobojskom kantonu?

Šibonić:” Da, hvala Bogu, ali ne stajemo na tome. Moja je želja da napravimo takav ambijent da svi budu više preduzetnici, a manje na budžetu. Cilj mi je prije svega da u Zavidovićima probudimo preduzetništvo, ali i dovedemo domaće i strane investitore. Hvala Bogu, mogu istaći da sam aktivno učestvovao da KOTEKS iz Tešnja otvori pogon u Zavidovićima. Želim da posebno naglasim da nas privrednike i radnike niko od ovih što trentutno vladaju nije da ne razumije nego i ne želi da razumije.  Ja sam i radnik i poslodavac. Ne može niko bolje znati od nas potrebe i radnika i poslodavaca. A moramo znati da je rješenje svih problema u razvoju privrede jer privreda je motor svakog društva, a privrednici su ti koji znaju taj motor da pokrenu. Ali, kako da pokrenemo motor, kad nas vlast guši. Nameti su preveliki da bi se moglo normalno poslovati. Zbog toga, naša želja da rasteretimo privredu i na taj način povećamo plate u realnom sektoru”.

Sejdić Amela/zosradio.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close