Safet Sušić: „Neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe da pokušamo pobijediti”

Utakmica protiv Belgije će biti teška ali je reprezentacija Bosne i Hercegovine igrala i teže utakmice, izjavio je danas u Zenici selektor bh. nacionalnog tima Safet Sušić, javlja Anadolu Agency (AA).


Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić i kapiten reprezentacije Edin Džeko održali su danas konferenciju za medije u vezi sa sutrašnjom utakmicom sa Belgijom koja će biti odigrana na stadionu Bilino polje u Zenici.

Selektor Sušić nije htio otkriti sastav ekipe za utakmicu sa Belgijom rekavši kako ni on ne zna sastav protivnika.

„Neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe da pokušamo pobijediti. Belgijanci su imali lakšu utakmicu, njima odgovara bod bolje nego nama, mogu biti strpljiviji. Mi smo ekipa koja bez obzira, i kad nam neriješen rezultat nije loš, ne možemo ostati pozadi i čuvati taj rezultat, izgubimo strpljenje i krenemo u napad. Ne smijemo biti naivni, ne smijemo ostaviti puno prostora, bit će teško ali smo imali mi i težih utakmica“, rekao je Sušić.

Na pitanje da li će se Emir Spahić sutra pojaviti na terenu Bilinog polja Sušić je rekao da su šanse za to veoma male.

„Teško bi bilo očekivati da se on pojavi i sutra igra, ali sam mu rekao da bez obzira na ove dvije utakmice, ja ću ga zvati na sljedeću utakmicu. Što se bodova tiče, ako budemo imali samo jedan bod iz ove tri utakmice, bit će to neuspjeh. Ako budemo imali tri boda iz četiri utakmice, onda ćemo imati realne šanse da na kraju budemo među prve dvije ekipe. Jedino što nam po planu nije bilo je poraz protiv Kipra. Morat ćemo tražiti, vraćati bodove, ali ne treba biti naivan i nestrpljiv. U prošlim kvalifikacijama imali smo 25 bodova, a odlučilo se sve u zadnjem kolu. Ovaj put ćemo imati sigurno manje i mislim da će zadnje kolo ponovo odlučiti”, pojasnio je selektor bh. nacionalnog tima.

Kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je rekao da će biti zanimljivo igrati protiv Belgije.

„Ni mi sami nismo zadovoljni, jedina negativna stvar je poraz od Kipra koji nam može biti ključni, ali ne mora, sve zavisi kako ćemo se vratiti u igru. Igramo protiv jedne od najboljih evropskih reprezentacija i ne treba biti naivan, trebamo odigrati pametno utakmicu i na neki način pokušati pobijediti. Company i  ja se znamo dosta dobro i mislim da će biti interesantno igrati protiv njega, iako smo igrali već jedan protiv drugog, tada se nismo znali ovako dobro. Za mene je on najbolji odbrambeni igrač u engleskoj ligi i jedan od najboljih na svijetu. Vidjet ćemo sutra kome je to prednost ili mana, a ja ću pokušati sve od sebe da odradim svoj posao što bolje”, rekao je Džeko.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close