Safet Sušić: Ne bih govorio o sudiji, zasluženo su pobijedili

Mada vidno razočaran, naš selektor Safet Sušić nakon utakmice je konstatirao da je Nigerija zasluženo pobijedila i da je ponosan na nastup naših fudbalera, koje ne želi kritizirati. 

– Fudbaleri su dovoljno utučeni, neraspoloženi i razočarani da bih im još ja nešto govorio. Nemam im šta zamjeriti. Nigerija je zasluženo pobijedila i čestitam im. Bila je ovo utakmica kakvu smo i očekivali, otvorena i s napadačkim stavom oba tima. Nismo bili favorit u ovom susretu, ali Nigerija nas je svejedno iznenadila svojom brzinom i okretnošću. Ipak, vjerovao sam da možemo osvojiti najmanje jedan bod – rekao je Sušić.

Pape nije želio previše komentirati dvije sporne situacije koje su presudile u korist Nigerijaca – poništenom golu Džeke i prodoru Emenikea uoči pogotka Nigerije.

– Situaciju kod našeg gola nisam dobro vidio, ali rekli su mi da nije bilo ofsajda. Šta da kažem, to nije niti prva niti posljednja greška sudija. O tome ne bih pričao. A što se tiče tog prodora i mogućnosti da je nad Spahićem bio prekršaj, mogu reći samo to da sudija nije svirao ništa i da ga, znači, nije niti bilo – istakao je Pape.

O početnom sastavu, Pape je rekao da  se odlučio za Šunjića zbog njegove visine, jer Kolašinac, ipak, i u svom klubu Šalkeu igra lijevog beka.

Naši reprezentativci Asmir Begović i Haris Medunjanin su nakon utakmice rekli kako je glavni faktor ovog poraza nedostatak sreće, ali i greške sudije na ovom meču. Reprezentativni golman je rekao kako nedostatak sreće bio glavni faktor poraza naše selekcije.

“Moram reći da je Nigerija bila bolja i čestitamo im na tome. Mi idemo dalje, igrali smo ofanzivno, napadali, ali i ostavili im previše prostora za njihove napade. Jednostavno nismo imali sreće, ali isto tako ovo je veliko iskustvo za nas i idemo u utakmicu sa Iranom da pobijedimo i da se pokažemo u dobrom svjetlu”, rekao je Begović.

Također Haris Medunjanin je nakon utakmice rekao kako večeras nije bila naša noć.

“Moram prvo reći da je Džeko postigao regularan gol. Ali nekad vas ide, a nekad ne. Večeras nas nije išlo, ali šta je tu je. Mi smo u prvom poluvremenu trebali voditi sa dva ili tri gola razlike. Trebamo se dići nakon ovoga i krenuti još bolje i jače.

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close