Kultura

Sačuvajte povjerenje u Boga i u teškim trenucima

Kardinal Puljić na Sve svete

Brojni katolici će danas, povodom blagdana Svi sveti i Dušnog dana, koji se obilježavaju 1. i 2. novembra, pohoditi groblja i grobove svojih najmilijih gdje će upaliti svijeće i položiti cvijeće.

U Sarajevu je obilježavanje svetkovine Svih svetih započelo svetom misom u Katedrali Srca Isusova koju je preslavio nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić.

U obraćanju okupljenim vjernicima, nadbiskup Puljić je rekao da svetkovinom Svih svetih slavi sve one koji su i “mučeničkom smrću postigli nebo, ali i sve one koji su bili vjerni, odani Bogu”.

Osvrnuvši se na ljudsku potrebu da nađe dobro, pravdu i pravednost u životu, Puljić je ocijenio i da je “ljudska pravednost mnogima donijela suze”.

“Gledajući tolike izbjeglice, to je došlo od ljudske moći. Ljudska pravednost je ostavila ljude i bez života i bez domova. Ljudska pravednost često služi interesima politike. Politika bi trebala služiti čovjeku, ali vidimo da politika zloupotrebljava čovjeka, manipulira čovjekom”, rekao je, između ostalog, Puljić.

U obraćanju vjernicima, ukazao je na značaj da se i u teškim trenucima sačuva povjerenje u Boga.

Osim svete misa održane u Katedrali Srca Isusova, u Sarajevu će na svetkovinu Svih svetih biti održane i svete mise na groblju u župi Stup te na groblju “Sv. Josip“ na Koševu.

(FENA)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close