Rukometna Premijer liga BiH ipak starta danas

Na sastanku s generalnim sekretarom Smajom Karačićem, koji je imao ovlaštenja Izvršnog odbora RSBiH, predstavnici sudijske organizacije Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine postigli su dogovor pa će Premijer liga BiH, umjesto 6. septembra, početi sutra.
Uskoro sastanak

– Problem je riješen i Liga počinje, što je najvažnije. Dogovoreno je da se, okvirno, 25. ili 26. septembra održi sastanak sudačke organizacije, Zajednice premijerligaša i Izvršnog odbora, na kojem bi se razgovaralo o svim problemima koji tište rukomet u BiH – ističe Dobojlija Mladen Dragičević, komesar Premijer lige.

Dodaje da je spor nastao nakon što je, mimo dosadašnje prakse, Izvršni odbor RSBiH prekrajao sudijske liste, koje je predložila Sudijska komisija.

Dragičević dodaje da je saglasan sa prijedlogom Zajednice premijerligaša da se svakog utorka vrši žrijebanje sudija za tri naredna kola, ali da, onda, ne bi mogli postići i to da klubovi smanje troškove za službena lica.

– A to je u ovim teškim vremenima, priznat ćete, veoma bitno. No, ako klubovi to žele, nije nikakav problem – ističe Dragičević, koji dodaje da je primjedbu na izbor sudijskog para za 1. kolo dobio od Goražda, ali kaže, uvijek će neko biti nezadovoljan.

Liga za prvaka

Predsjednik novoformirane Zajednice premijerligaša, Zeničanin Pane Škrbić također izražava zadovoljstvo zbog postignutog dogovora, ali ističe da će nastaviti pritiskati IO RSBiH da se osigura lakši život klubovima.

– Ostajemo pri zahtjevu da kotizacija bude smanjena sa pet na dvije i po hiljade KM. Za narednu sezonu, mada još nemamo zajednički stav, tražit ćemo da se ne igra Liga za prvaka nego da se prvak dobije kroz Premijer ligu. Neka, onda, kao u Srbiji, i naš SEHA-ligaš igra od početka – kaže Škrbić te dodaje da se doigravanjem klubovi nepotrebno opterećavaju za dodatnih 30 do 40 hiljada KM.

Raspored

Satnica 1. kola: Petak (13. septembar): Čelik – Bosna (S), Čapljina – Sloga, Gradačac – Maglaj (19 sati), Goražde – Derventa (19.30). Subota (14. septembar): Gračanica – Izviđač (18.30), Vogošća – Kozara, Krivaja – Prijedor (19). Još nije poznat termin odigravanja utakmice Zrinjski – Konjuh.

 

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close