Rukomet: Vražalić 10, a Halilbegović 3 gola

U četvrtak su se igrali mečevi njemačke rukometne Bundeslige, a najsretniji nakon tog kola može biti Dragan Marković selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Razlog tome je nastavak sjajne forme Faruka Vražalića koji je Lemgu postigao deset golova i bio jedina, ali jedina svijetla tačka Eisenacha koji je ubjedljivo poražen. Lemgo je od starta nametnuo željeni ritam igre koji je jedini prati Faruk Vražalić, u 15. minuti je bilo 10:6, a Vražalić je več tada bio na brojci od četiri gola. Na poluvremenu je bilo velikih “+10”, 20:10. U drugom dijelu raspad sistema u Eisenachu, a jedino se Vražalić nije dao omesti, pa je do kraja postigao deset golova, te je uz Lemgovog Timma Schniedera koji također postigao deset golova bio najefikasniji igrač meča, koji je završio 40:22.

TV Emsedtten je želio pobjedu protiv Melsungena ne bi li vratio malo vjere u opstanak, ali od toga ništa nije bilo jer su gostujući igrači od starta krenuli jako i došli do zaslužene pobjede od 27:34. Melsungen je predvodio Michael Allendorf sa sedam golova, dok su Patrik Fahlgren i Felix Danner dodali po šest. Kod TV Emsdettena naš Faruk Halilbegović se uspio tri puta upisati u listu strijelaca.

www.magazinplus.eu – TV Vi-net

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close