RTV Visoko i Visočani za izbjeglice iz Sirije

Ovih dana svjedoci smo masovnih migracija izbjeglica iz Sirije na prostore država Evropske unije. Od Sirije do Evrope sve izbjeglice čeka dug, i većina njih potrši novac koji su imali plaćajući razne troškove. Vođeni humanošću, uposlenici RTV Visoko, na čelu sa koordinatoricom Jasminom Lemeš, pokrenuli su akciju prikupljanja bajramskih paketića za izbjeglice iz Sirije. U nekoliko dana skupljeno je veliki broj paketa i Visočani su ponovo pokazali humanost i veliko srce ovom akcijom, i pokazali da još uvijek ima dobrih ljudi. Koordinatorica ove akcije Jasmina Lemeš ističe da je ponosna na uposlenike RTV Visoko i na sve Visočane. Paketi se mogu dostaviti još danas do 12:00 sati u prostorije RTV Visoko (Ulica Hazima Dedića 33).

Šta trebamo svi uraditi?

Uzeti jednu kartonsku kutiju od cipela, staviti konzerviranu hranu ili hranu za djecu, slatkiše koje se ne tope, grickalice, vlažne maramice, higijenske potrepštine i po jedan odjevni predmet, kao i igračku (po želji).

Za sva eventualna pitanja možete kontaktirati na broj mobitela 061 250 475

Ukoliko su paketići za djecu, naznačite za koga je, dječak ili djevojčica. Ako je za odrasle, ne morate pakovati i ukrašavati.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close