RMU Kakanj: Septembarska proizvodnja najveća u 20 godina

Komorati kakanjskog Rudnika mrkog uglja u septembru su iskopali 120.092 tone ugljena. To je najveća mjesečna proizvodnja zabilježena u posljednjih 20 godina, saopćeno je iz uprave Rudnika.
Proizvodni plan je prebačen za 22 procenta. Značajno povećanje proizvodnje pratio je i dobar kvalitet ugljena, pa je i ukupan finansijski rezultat  u kakanjskom Rudniku  u septembru najbolji u posljednjih 20 godina.
Izvršni direktor za proizvodnju i održavenje u Rudniku Kakanj Dr.Nurfet Alić kaže da je ovaj rezultat postignut tehničko tehnološkim zaokretom, prvenstveno, zahvaljujučći idejama iz Uprave Rudnika, Tehničkog sektora i operativaca u proizvodnji i preradi uglja
-Podatak, da se 100 posto više izdvojilo jalovine u odnosu na sistem rada koji se primjenjivao ranije dovoljno govori o kakvom organizaciojskom unaprjeđenju je riječ i koliko je zalaganje neposrednih izvršilaca. Izdvajanje jalovine u septembru dnevno se sa prosječnih 250, popelo na 500 tona čvrste jalove mase. Pri tome se eksploatacija na Kopu odvija tretiranjem kompletnog ležišta bez uzimanja uglja gdje je to najpovoljnije, kazao je Alić.

indikator

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close