RK Bosna-Veterani Visoko: Saopštenje za javnost

Saopštenje iz RK Bosna-VeteraniVisoko

SRAMOTA – CILJANO I SVJESNO UBIJANJE VISOČKOG RUKOMETA

Nakon objave Odluke Komisije za odabir projekata u visočkom sportu, a koji će se finasirati iz općinskog budžeta, Rukometni klub Bosna-Veterani Visoko izražava duboku zabrinutost za ukupan visočki sport (i rekreaciju )kako po pitanju ulaganja, tako i po pitanju valorizacije značaja pojedinih sportskih udruženja.

Pitamo se ko su članovi komisije i njihovo znanje i informiranost usport da vrše valorizaciju veličina i značaja pojedinih projekata?

Pitamo se odakle načelnici hrabrost da potvrdi takve odluke?

O novcu (MIZERIJI) koji se ulaže u visočki sport nećemo ni da pišemo.

Slobodni smo dati informaciju da je Visoko POSLJEDNJA OPĆINA U BIH po ulaganju u sport.

 

Ovim putem želimo izraziti nezadovoljstvo u tretiranju, prije svega rukometnog sporta koji u svojoj 60-godišnjoj historiji nije nikada doživio veću blamažu od aktuelnog trenutka.

 

Poštovani čitaoče, danas skidamo velo skromnosti i kažemo:ako si mlad, treba da znaš da je rukomet PRVI SPORT OVOGA GRADA, a stariji to odavno znaju.

Sve što je viđeno lijepo i kvalitetno u sportu od 1954. godine do danas, vidjelo se zahvaljujući NAMA – RUKOMETAŠIMA .

U Visokom su se igrali šampionati Jugoslavije, utakmice Evropske rukometne federacije, dolazili su jugoslovenski reprezentativci, olimpijski i svjetski pobjednici, prvaci BIH, osvajači Kupa Jugoslavije, viđena su najveća imena svjetskog rukometa… Zahvaljujući nama u našem gradu BH selekcija je odigrala osamnaest zvaničnih utakmica…

Iza nas su po značaju nogometaši Bosne i njihovi šampionati u Drugoj ligi Jugoslavije… Zahvaljujući njima igrala je u Visokom i nacionalna seniorskaselekcija…

 

Samo su RK BOSNA i NK BOSNA (i modelari) PREDSTAVLJALI VISOČKI SPORT u Jugoslaviji, Evropi i svijetu.

Sve ostalo i danas spada u REKREACIJU.

 

A sada, RK Bosna Visoko (RUKOMET) doživljava da je u valorizaciji projekata koji se finasniraju iz budžeta Općine za 2014. godinu VAŽNIJE ZA OVAJ GRAD OPĆINSKA NOGOMETNA LIGA od RUKOMETNE PREMIJER LIGE DRŽAVE ?!

Općinska nogometna liga Visoko je od famozne komisije i načelnice dobila na rang listiznačaja 85 BODOVA,a takmičenje u Premijer ligi jedne države, ono kojevodi i u evropska natjecanja, dobija 84 BODA!?

Osim toga, pitamo se da li je ulaganje u jednu OPĆINSKU nogometnu ligu važnije i od Prve lige BiH u kojoj se takmiči Ženski rukometni klub Bosna?

 

Vi koji danas odlučujete o sudbini RUKOMETA (SPORTA) niste se ni rodili kada smo mi pronosili slavu ovoga grada u Evropi početkom šezdesetih godina PROŠLOGA VIJEKA kao i u nedavnim vremenima.

Kritikovali smo raniju vlast za SKROMNO ulaganje u sport (200.000 KM godišnje), a danas doživljavamo ovu sramotu i mizeriju.

Tražimo ”deset puta” veća sredstva (kao što je u svim gradovima BiH) i njihovo raspoređivanje starim načinom od strane stručne,sportske komisije grada, a ne neke komisije i nekompetentnih osoba obojenih politikom.

Mi imamo pravo i dužnost ovo napisati.

 

Rukometni klub Bosna-Veterani Visoko

 

Visoko, 7. maj 2014.

 

P.S Odlukom Upravnog odbora dostaviti svim medijaima u Visokom.

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close