Rijaset će ramazanskim paketima obradovati hiljadu povratnika

Rijaset Islamske zajednice povratničkim porodicama u manjem bh. entitetu podijelit će hiljadu ramazanskih paketa.

Ova inicijativa nastala je u suradnji s BBI bankom i kompanijama Klas, Euro Asfalt, BBI Real Estates i Securitas. Iz Rijaseta Islamske zajednice u BiH istakli su da ovaj projekat nastavak pomoći Islamske zajednice povratničkim džematima.

– U toku mubarek mjeseca ramazana Islamska zajednica u suradnji sa bh. kompanijama pokazuje brigu za naše ljude koji su slabijeg imovnog stanja. Želimo olakšati post u mjesecu ramazana. Pripremili smo bogat paket koji je u vrijednosti od 120 do 130 KM. Ovim Islamska zajednica želi nastaviti saradnju sa našim kompanijama u zajedničkoj pomoći ljudima kojima je potrebna pomoć – rekao je direktor Direkcije za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u BiH Razim Čolić.

BBI Banka je i ranije sarađivala na sličnim projektima, a njihovo učešće nije izostalo ni ove godine, međutim ovaj put riječ je o nešto većem projektu.

– BBI banka u saradnji sa Rijasetom Islamske zajednice u BiH i partnerskim kompanijama i ove godine organizuje podjelu hiljadu ramazanskih paketa. Nadamo se da će ova akcija u povratničke porodice unijeti malo topline i pozitivne atmosfere koju mi osjećamo. Hiljadu porodica će dobiti pakete koji sadrže artikle neophodne za život, kako prehrambene, tako i higijenske – istakla je Lejla Huskić iz BBI banke.

Humanitarni konvoj krenuo je jutros iz Sarajeva. Paketi hrane i higijenskih sredstava bit će podijeljeni povratnicima u Foči, Rudom, Višegradu, Rogatici, Žepi, Vlasenici, Bratuncu, Srebrenici i Zvorniku. Ukupna vrijednost donacije je 100.000 KM, a paketi, između ostalog, sadrže 25 kilograma brašna, deset litara ulja, deset kilograma šećera, kilogram kafe i sličnih životnih namirnica i higijenskih sredstava.

(Faktor.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close