Rifata Delića, ministra unutrašnjih poslova privremeni premijer Zeničko-dobojskog kantona

Danas je Sretko Radišić, predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona imenovao Rifata Delića, ministra unutrašnjih poslova na privremenu dužnost premijera Zeničko-dobojskog kantona, nakon razrješenja dosadašnjeg premijeraFikreta Plevljaka. Rifat Delić, ministar unutrašnjih poslova u Vladi ZDK obavljat će ovu dužnost do donošenja Odluke Skupštine Kantona o imenovanju novog premijera.

Predsjedavajući Radišić donio je ovu odluku uz konsultaciju sa zamjenikom predsjedavajućeg Skupštine iz reda hrvatskog naroda, imajući u vidu da je drugom zamjeniku predsjedavajućeg Skupštine iz reda bošnjačkog naroda, Centralna izborna komisija BiH utvrdila  prestanak mandata povodom podnesene ostavke, te da Klub poslanika Bošnjaka nije predložio novog kandidata za predsjedavajućeg/zamjenika predsjedavajućeg Skupštine. Kako je već poznato, dosadašnji premijer Kantona podnio je ostavku koju je Skupština Zeničko-dobojskog kantona prihvatila na 39. sjednici održanoj  jučer, 17.06.2013. godine.

Naredna sjednica Skupštine zakazana je za četvrtak, 20. 06. 2013. godine, a na dnevnom redu bit će Prijedlog Odluke o imenovanju premijera Zeničko-dobojskog kantona i  Prijedlog Odluke o razrješenju Raifa Seferovića, ministra Ministarstva za prostorno uređenje, saobraćaj i komunikacije i zaštitu okoliša.

Press služba ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close