Reumal gradi panoramaski lift i planira proširenje smještajnih kapaciteta

Savršeno mjesto za liječenje, odmor i rekreaciju nalazi se u Fojnici. Riječ je o lječilištu Reumal, savremeno opremljenoj specijaliziranoj ustanovi, koja zahvaljujući čudesnoj djelotvornosti radioaktivne termalne vode, sofisticiranoj medicinskoj opremi, kadrovskoj osposobljenosti i dugogodišnjem iskustvu –već decenijama postiže rezultate vrijedne svake pažnje, a posebno u oblastima rehabilitacije osteomuskulatornog aparata, kardiorehabilitacije, dječije habilitacije i rehabilitacije, te rehabilitacije sportista i sportskih povreda.

Reumal trenutno provodi plan izgradnje velikog panoramskog lifta na mjestu jednog od tri unutrašnja stubišta. Na taj način bi riješili transfere gostiju na terapije i smještajni dio budući da su im postojeći liftovi postali preopterećeni, a u toku su pripremni radovi.

Pored toga Reumal planira proširenje smještajnih kapaciteta na lokalitetu Stara banja.

“To je objekat koji je devastiran i bio je prvi objekat ovog lječilišta. On bi se mogao iskoristiti za proširenje postojećih kapaciteta ili se usmjeriti ka nekoj drugoj djelatnosti kao što je, na primjer, starački dom, neko izmješteno dječije odjeljenje i tome slično. Za to su nam potrebna ne mala finansijska sredstva koja nisu realno dostupna u ovo vrijeme sveopće krize u državi”, kaže u razgovoru za eKapija.ba Mersida Bureković, voditelj marketinga – PR u Lječilištu Reumal Fojnica.

Wellness centar

Osim što je banjsko lječilište, Reumal ima i dodatne sadržaje i programe, kao što je npr. wellness. Pored njega postoje i vikend programi za ljepotu, za dvoje, menadžerski relax program, anticelulitni program.

Wellness centar Reumal je otvoren u septembru 2013. godine, a u njemu rade posebno educirani terapeuti i kozmetičari.

“Wellness je jako dobro opremljen sa opremom i kadrom i pruža zadovoljstvo svakom korisniku usluga. U sklopu Wellness centra se nude: Wellness vikend, Opuštajući wellness, Wellness program Reumal, Anticelulitni wellness paket, Sauna paket, Paket zdravlja, Spa paket za lice i kompletan kozmetički tretman”, kažu iz ovog centra.

Sektor ugostiteljstva je važan segment njihove djelatnosti i daje dodatni doprinos zadovoljstvu gostiju tokom boravka u Reumalu.

“Već nekoliko godina imamo intenzivnu saradnju sa ugostiteljskim radnicima Francuske koji su kod nas donijeli nešto novo iz ugostiteljske ponude. Za sada imamo dovoljno ugostiteljske ponude, a u budućnosti treba razmišljati i o dodatnim i novim sadržajima”, priča Bureković.

Reumal uglavnom obilaze domaći gosti, ali i posjetioci iz susjednih zemalja, posebno Hrvatske i Slovenije. Ljetnji period rezervisan je za posjetioce iz bh. dijaspore.

“Posjeta ove godine je na nivou prethodne dvije i ukoliko se nešto nepredviđeno ne desi (elementarne nepogode i tome slično) posjeta će biti zadovoljavajuća. Iako je nivo posjeta zadovoljavajući, imamo problem druge vrste, a to su naše niske cijene koje je jako teško podizati u današnje vrijeme a troškovi svakodnevnog života stalno rastu”, ističe naša sagovornica.

Procedura liječenja

Procedura liječenja u Reumalu je takva da se pacijent pri dolasku kod njih smješta u hotelske sobe, istog dana se obavi detaljan ljekarski pregled i propišu odgovarajuće terapije sa kojima počinje odmah ili sljedećeg dana, zavisno od trenutnog stanja pacijenta i njegovog raspoloženja.

U Lječilištu imaju sklopljene Ugovore o saradnji sa zavodima zdravstvenog osiguranja, BIZ-ovima kantona, udruženjima penzionera naše zemlje i susjednih zemalja, kao i drugim zainteresiranim preduzećima sve u cilju liječenja i rehabilitacije pacijenta. Naravno da određeni broj gostiju dolazi i u privatnoj režiji.

Reumal trenutno broji oko 380 uposlenika, od kojih 15 ljekara specijalista raznih profila, oko 100 fizioterapeuta, 25 medicinskih sestara. Ostali uposlenici popunjavaju ugostiteljski sektor, tehničku službu i smještajni dio.

Što se tiče planova, u ovoj godini planiraju završiti započeti panoramski lift, obnoviti smještajne kapacitete i korisnicima njihovih usluga ponuditi nešto novo sve u cilju zadovoljavanja potreba korisnika njihovih usluga.

“Dugoročno planiramo proširenje smještajnih kapaciteta u objektu Stara banja kao i potpuniju ponudu sve izbirljivijeg gosta. Radimo i radićemo na kontinuiranoj edukaciji uposlenika svih profila”,  navodi voditelj marketinga – PR u Lječilištu Reumal Fojnica.

A.Šulović – ekapija.BA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close