Reprezentacija bh. beskućnika otputovala u Poljsku

Bh. hakleri, članovi malonogometne reprezenatcije beskućnika Bosne i Hercegovine: Eldin Ahmetović, Katrim Bajraktari, Dragan Maksimović, Sanjin Salihbašić, Adis Kolašević, Ramiz Osmanović, Alen Alić i Admir Sakić, predvođeni selekktorom Elmedinom Škrebom i njegovim asistentom Kenanom Bajrakatervićem i mladim volonterom Harisom Okanovićem, jutros su iz kampa „Duje“ iz Doboj Istoku, zvaničnog sjedišta naše selekcije otputovali na 11. Svjetsko prvenstvo beskućnika u malom nogometu u poljski grad Pozni.

Nakon prošlogodišnjeg odličnog nastupa na Svjetskom prvenstvu u Meksiku kada su osvojili 6. mjesto i titulu najuspješnijeg debitantna i nakon nedavne titule viceprvaka Starog kontinenta osvojene u Minhenu, bh reprezentacija se ubraja u favorite, mada je, kako ističe sekretarŠkrebo ovdje rezultat u drugom planu. Ovdje je važno da je bh reprezentatvici odvoje od izbjegličkih centara, romskih naselja i terapisjkih zajednica i da se resocijalizuju korz sportske manifestacije.

No, kako je do sada bilo, oni svoje šanse nisu ispuštali i uvijek su nas, tri godine nakon formiranja, poput naše A selekcije u velikom nogometu, su nas uvijek prijatno znali obradovati. Zato, s pravo iz Poznog očekujemo lijepe vijesti.

I ovaj put vrijedno je pomenuti da je humanitarna organizacija Međunarodni forum solidarnosti-Emmaus iz Doboj Istoka od formiranja naše selekcije do danas, pružala najveću pomoć od smještaja, prijevoza, sportske opreme do priprema. Naša selekcija je djelo generalnog direktora ove organizacije Hamzalije Okanovića, pod čijom dirigentskom palicom je gračanička Kaskada u svoje vrijeme tri puta bila šamipon BiH. Kako je krenulo, nije isključeno da reprezentacija beskućnika BiH se kući ne vrati sa jednom od medalja.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close