Reorganizacija bivšeg košarkaškog prvaka: Bosni je mjesto u Ligi 12

U prostorijama USD Bosna Royal jučer je održana press konferencija, povodom zaključenja relativno uspješne sportske godine za klub koji je donedavno bio pred gašenjem.

Medijima su se obratili Almir Bradić, Damir Krupalija, te Goran Kahvedžić, predstavnik Al Shiddi grupacije s kojom je bivši bh. prvak surađivati u budućnosti.

Almir Bradić, predsjednik Upravnog odbora studenata, osvrnuo se na učinak kluba u tekućoj sezoni ui konstatovao da je Bosni mjesto u društvu najboljih.

Cilj je Liga 12

– Uspjeli smo da nakon dužeg niza godina verifikujemo KK Bosna u Ministarstvu pravde, a ta verifikacija se odnosi  na članove Upravnog odbora. Jasno smo utvrdili ko predstavlja i zastupa KK Bosna. To smo Damir Krupalija i ja, kazao je Bradić, te dodao:

– Imali smo loš start sezone, međutim sa zadovoljstvom mogu reći da smo zaključno sa sinoćnjom utamicom puno bolje izgledali. Razmišljamo o dodatnom napretku i borbi za ponovni plasman u Ligu 12, ali to je još daleko.

Poražavajuća činjenica koja ne ide u prilog KK Bosni zasigurno je izuzetno loše stanje u klupskoj školi košarke, koja u posljednjem periodu nije izbacila igrača koji bi u skorijem vremenu mogao postati reprezentativni predstavnik ovog kluba.

– U trenutku kada je nova uprava ušla u klub, ukupno je bilo 56 članova Bosnine škole košarke, što je stvarno katastrofalno stanje. Naša želja kroz pokretanje besplatne škole košarke jeste da vratimo brojnost školi košarke, a samim tim, veća je šansa da neko od te djece stvarno pokaže talenat u koji vrijedi ulagati. Trenutno stanje nije sjajno, ali je puno bolje nego što je bilo prije 5 ili 6 mjeseci. Imamo sve selekcije koje igraju Kantonalne lige. Juniori su treći, odmah iza Sparsa i Koša, kadeti su također treći ili četvrti.

Određenog talenta ima. Bosna mora raditi na razvoju prijateljskih odnosa sa klubovima iz cijele zemlje kako bi postala sabirni centar djece u svim kategorijama. To je jedan od naših prioriteta i nadamo se da ćemo ubrzo predstaviti igrače vrijedne pomena, kazao je Damir Krupalija, direktor KK Bosna.

Košarkaški praznik

Bosna će sredinom januara nadolazeće nam godine organizovati turnir regionalnog karaktera koji će okupiti vrhunske mlade talente, te se nadaju da će turnir postati tradicionalan.

– Omladinski turnir, koji Bosna organizuje od 15. do 17. januara, biće regionalnog karaktera. Imamo potvrde učesnika iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Turske u ovom trenutku. Finalni spisak ekipa koje će nastupati ćemo znati 5. ili 6. januara, kao i konačan broj učesnika. Već sad mogu reći da će to biti jedan od najjačih omladinskih turnira u regiji, a vjerovatno i u Evropi, s obzirom da će doći Partizan, Crvena zvezda, Split, Budućnost, Galatasaray, Spars i Široki iz domaćeg prvenstva. Naša želje i idej jeste da ovaj turnir postane tradicionalnog karaktera. Radna verzija imena je – Košarkaški praznik u Sarajevu. Mi želimo ponovo vratiti Sarajevo na košarkašku mapu, tako da ljudi prepoznaju da se ovdje radi sa mladim igračima.

KK Bosna i SCC potpisali ugovor o saradnji

KK Bosna na jučerašnjoj press-konferenciji ozvaničila je i saradnju sa Al-Shiddi grupacijom s kojom će u narednom periodu raditi na promociji košarke. Goran Kahvedžić, direktor Sarajevo City Center kompanije ističe da je ovo samo početak saradnje koja treba da doprinese razvoju košarke u našem gradu.

– Ovo je još jedan primjer gdje je Al Shiddi grupacija dala svoj doprinos investiranju u kulturu, sport i umjetnost. Ovo neće biti standardni marketinški ugovor, jer ćemo konstantno raditi na promociji košarke, na promociji omladinske košarke, na druženju sa košarkašim. Ovo je tek početak i ostaje mnogo posla za uraditi. Razgovarali smo o drugoj polovini ove sezone i o idućoj sezoni, tako da mogu reći da planiramo na duži rok pomoći KK Bosna. Al Shiddi grupacija i Sarajevo City Center će uvijek biti partner sporta, umjetnosti i kulture u ovom gradu, kazao je Kahvedžić.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close