Visoko

Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Mladih Muslimana

Od sutra počinju radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Mladih MuslimanaOvim putem obavještavamo građane općine Visoko, da će od sutra početi radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Mladih Muslimana. Zbog planiranih radova saobraćaj će biti obustavljen u period od 7.00 h do 18.00 h, a dolazit će i do povremenih prekida u vodosnabdijevanju, pa stoga molimo građane za razumijevanje.

Ovi radovi su rezultat višegodišnjih napora koje Općina Visoko putem Službe za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke ulaže kako bi se riješio problem plavljenja stambenih objekata u kompletnom naselju Hadžijina Voda, do kojeg dolazi u vrijeme obilnijih kišnih padavina.

Urađena je projektna dokumentacija i prošle godine je položen dio rasteretnog kolektora za oborinske vode i fekalni kolektor od rijeke Bosne do parkinga Doma Zdravlja.

Sada je planiran nastavak radova na oborinskom i fekalnom kolektoru od ulice Branilaca do raskrsnice sa ulicom Gornje Rosulje, kao i rekonstrukcija vodovodne mreže, nakon čega će uslijediti i asfaltiranje ulice Mladih Muslimana.

Za izgradnju kanalizacione mreže sredstva su obezbijeđena iz Programa vodnih naknada u vrijednosti 218.100,00 KM, a iz Budžeta Općine Visoko, će se finansirati radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u vrijednosti 64.400,00 KM kao i radovi na asfaltiranju u vrijednosti 68.220,00 KM.

Press Općine VisokoTags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close