BiHPolitika

Reis Kavazović: Mirna i prosperitetna BiH, zemlja Bošnjaka, Srba, Hrvata i ostalih je naš cilj

Tradicionalno predramazansko obraćanje pripadnicima MO i OSBiH

U Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu danas je održano tradicionalno predramazansko obraćanje reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazovića pripadnicima Ministarstva odbrane (MO) i Oružanih snaga (OS) BiH.

Tradicionalnom obraćanju prisustvovali su zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Sead Jusić, direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH Ismail ef. Smajlović, zamjenik načelnika ZŠ OSBiH generalmajor Senad Mašović, generalski kor OSBiH i drugi najviši predstavnici Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

U obraćanju Kavazović je naglasio da „mirna i prosperitetna Bosna i Hercegovina, zemlja Bošnjak, Srba, Hrvata i ostalih je naš cilj“.

Također je poručio da se trebamo natjecati u dobru, a ne u zlu.

– Ramazanski post, koji nam uskoro dolazi, predstavlja svojevrsnu školu za duhovno putovanje vjernika. U ramazanu je smješten polog vjere. Objava i ramazan je mjesec intenzivnog učenja, čitanja i studiranja Kur'ana – poručio je, između ostalog, reisu-l-ulema Kavazović na tradicionalnom predramazanskom obraćanju u Domu Oružanih snaga BiH.

Prisutnima se obratio i zamjenik ministra odbrane za politiku i planove Sead Jusić, koji je istakao da je „najbolje oruđe za očuvanje jedinstvene BiH nije samo vojska, to je i vjera”.

– Pravda, jednakost i profesionalizam su najbolja sredstva u borbi za Bosnu i Hercegovinu. Molim Boga da nas na tom putu učvrsti i da iz mjeseca ramazana izađemo još bolji i snažniji – istakao je zamjenik ministra odbrane BiH za politiku i planove Sead Jusić.

U okviru predramazanskog obraćanja reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH, Vojno muftijstvo, koje je organizator ove tradicionalne aktivnosti je promovisalo i predstavilo projekat snimanja kompletnog Kur'ana na CD, čiji je učač bataljonski imam Aldin efendija Hodžić, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

(FENA)

 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close