Refik Kurgaš: Mi koji pomažemo sport u ovim teškim vremenima to ne radimo radi priznanja i nagrada …

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

U organizaciji Sporstkog saveza Općine Visoko dana 14.02.2014. godine upriličena je manifestacija „Izbor najboljih sportistkinja i sportista i najbolji sportskih radnika općine Visoko za 2013. godinu“.

Na ovoj manifestaciji pored priznanja koja su dobili sportisti i sportski radnici, priznanja su dobili i prijatelji sporta koji pomažu razvoju  visočkog sporta. Ako je suditi  po  priznanjima za pomaganje visočkom sportu onda se može zaključititi da  na našoj općini egzistira  malo društveno odgovornih kompanija koje pomažu visočki sport.

Ovim putem želimo da javno iskažemo svoje nezadovoljstvo prije svega prema organizaturu ove manifestacije koji nije našao za shodno da pomene i ostale kompanije koje nesebično i svakodnevno pomažu razvoju visočkog sporta,  a zatim, i prema  sportskim klubovima i njihovim predstavnicima koji nisu  od Sporstkog saveza zatražili da se javno spomenu kompanije koje u skladu sa svojim mogućnostima pomažu razvoj sporta na našoj općini.

Mi koji pomažemo sport u ovim teškim vremenima to ne radimo radi priznanja i nagrada, već isključivo u cilju razvoja sporta, jer smatramo da je bavljenje sportom korisna aktivnost za cjelokupnu društvenu zajednicu koja utiče na pravilan odgoj i zdrav život  naše omladine.

Ali ako spominjete prijatelje sporta onda bi bilo pravedno, a u cilju objektivnog informisanja javnosti, da spomenete sve one koji pomažu visočki sport  svih ovih godina, a koje niste nikada iz samo Vama poznatih razloga svrstali među prijatelje visočkog sporta. Ovo samo iz razloga kako bi se svim „dušebrižnicima“ visočke čaršije pokazalo da su visočki privredni subjekti itekako društveno odgovorni.

Iskreno se nadamo da će Općinski sportski savez i sportski klubovi koji egzistiraju na našoj općini, sve navedeno shvatiti kao pozitivnu kritiku i da će  u budućnosti pravovremeno upoznati javnost  sa svim  prijateljima sporta u Visokom, koji nesebično  pomažu visočki sport.

S poštovanjem,   

Dipl.ecc.   Refik Kurgaš

www.magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close