Refik Kurgaš će sagraditi kuću Mufidu Dugaliću

Kad vremenski uslovi dozvole, Refik Kurgaš – prvi čovjek u “Brovisu”  će finansirati osnovnu izgradnju kuće Mufidu Dugaliću – do faze grubih radova i instalacija.
Osim toga, danas je iz “SECOM”-a osiguran dio ogrijevnog materijala za ove zimske dane.

Socijalno-ekonomski nezbrinuta, čestita i vjerski nastrojena porodica Mufida Dugalića, nastanjena u Donjoj Zimči br. 6, u općini Visoko je vrlo teške materijalne situacije.

Mufid i njegova žena Hajrija su nezaposleni i žive kao postanari sa dvoje djece u neuslovnoj kući koja je bez priključka na vodovodnu mrežu. Mufid je započeo graditi kuću, salio je temelj, ali zbog nedostatka materijalnih sredstava nikad nije uspio da je dovrši. Jedini prihodi porodice Dugalić je dječiji doplatak koji iznosi oko 20 KM na mjesec za oboje djece. Zbog navedenog često se desi da Mufid nije u mogućnosti da svojoj porodici obezbjedi barem jedan obrok dnevno. Mufid je bio i učesnik rata u kojem je i ranjavan više puta za što posjeduje dokumentaciju i status demobilisanog borca. Zbog posljedica rata i zbog neodgovarajućih uslova življenja Mufid je preživio i srčani udar te je takođe srčani bolesnik oštećenog vida. Njegova supruga je zbog prevelike vlage u prostoriji u kojoj borave dobila hronični bronhitis. Na svu sreću pored svih problema, narušenog zdravlja i neimaštine njihova djeca Faruk i Nedžma su vrlodobri učenici primjerenog vladanja i primjerenog kućnog odgoja.

Molimo svakog ko je u mogućnost pomoći ovoj porodici kako u prehrambenim artiklima ili u novčanim prilozima da im se obrati putem telefona na broj:   062/259-162 ili da izvrši uplate na dole navedene račune:

Uplate u KM (unutar BiH) uz naznaku za pomoć porodici Dugalić možete izvršiti na:

Dugalić Mufid

Topuzovo polje bb, 71300 Visoko

Br računa: 199 047 0073020678

Uplate u Eurima (iz inostranstva):

Sparkasse Bank dd Sarajevo – filijala Visoko, swift: ABSBBA22,

IBAN: BA39 1990 4700 7302 0678

Najveća pomoć za porodicu bi svakako bilo zaposlenje Mufida.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close