-TopSLIDENogometSport

Real Madrid, Barcelona i Juventus slave: UEFA stopirala istragu protiv superligaša

Čini se da od kazni nema ništa

Prije nekoliko mjeseci diglo se dosta prašine kada su pojedini evropski velikani odlučili da osnuju novo takmičenje – Superligu.

12 evropskih klubova uzdrmalo je fudbalsku javnost odlukom da osnuju Superligu koja bi bila odličan izvor prihoda za one najbogatije klubove u Evropi. Tada se digla velika prašina jer su mnogi igrači i treneri otvoreno bilo protiv ove ideje.

Nakon protesta navijača od ideje Superlige odustali su Atletico Madrid, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham, Inter i Milan. Međutim, Real, Barca i Juve i dalje su u “toj priči” oko Superlige.

UEFA je nakon toga najavila velike kazne za Real Madrid, Barcelonu i Juventus i čak su zaprijetili ovim klubovima da će ih izbaciti iz Lige prvaka za naredu sezonu.

Očekivali su da će to barem malo “prestrašiti” ove klubove, ali se to nije desilo. Real, Barca i Juve su ostali u svemu tome i odbili su da odustanu od ideje osnivanja Superlige.

UEFA je pored izbacivanja iz Lige prvaka zaprijetila i da će novčano kazniti ove klubove, te su pokrenuli istragu protiv njih.

Međutim, stvari su se promijenile kada su čelnici navedenih klubova predali dokumentaciju na Sud u Madridu i poručili da UEFA nema mogućnost da ih kazni onako kako im prijete.

Čini se da su oni bili u pravu jer je UEFA objavila danas da je istraga protiv ovih klubova trenutno “suspendovana”, te da će razmisliti od svojim narednim koracima.

Naime, UEFA očito ne smije da rizikuje s kaznama za Real Madrid, Barcelonu i Juventus jer u slučaju da njihova žalba bude usvojena na ovu odluku i pokaže se da UEFA nije u pravu onda bi UEFA morala da im isplati novčanu odštetu.

Portal SportSport.ba 

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close