-TopSLIDEBiHKolumnePolitika

Razotrkivena veza  Christiana Schmidta i Dragana Čovića: Oštre reakcije iz Bruxellesa, poziv na odstupanje s pozicije,…

NAKON ŠTO JE RAZOTKRIVENA VEZA CHRISTIANA SCHMIDTA I DRAGANA ČOVIĆA: Oštre reakcije iz Bruxellesa, poziv na odstupanje s pozicije, srušen portal „Istraga“…

Odmah nakon što stranica bude vraćena u funkciju, slijedi priča o Schmidtovim biznisima u Srbiji i Hrvatskoj, najavljeno je iz redakcije „Istraga.ba“.

Nakon što je portal „Istraga.ba“ objavio tekst o vezama između visokog predstavnika Christiana Schmidta i lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića, uslijedile su i prve reakcije.

Priča o tome da njemačka fondacija čiji je potpredsjednik Christian Schmidt finansira HDZ BiH, izazvala je i prve reakcije ali nedugo nakon što je objavljena uslijedio je hakerski napad na portal „Istraga.ba.

Novinar Avdo Avdić za „Slobodnu Bosnu“ potvrdio je da je portal “Istraga.ba” srušen jutros u 7 sati, te kako je napad izvršen sa njemačke web adrese.

Nešto ranije André De Munter, voditelj referentne jedinice za proširenje, zapadnu Europu i suradnju u Europskom parlamentu, poručio je na Twitteru kako je mnogo razloga zbog kojih bi se Schmidt trebao odreći pozicije.

Odmah nakon što stranica bude vraćena u funkciju, slijedi priča o Schmidtovim biznisima u Srbiji i Hrvatskoj, najavljeno je iz redakcije portala „Istraga.ba“.

Podsjetimo, “Slobodna Bosna” jutros je prenijela integralni tekst portal “Istraga.ba” o vezama visokog predstavnika Christiana Schmidta i lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close