Razlozi zbog kojih žene varaju

Otkrivamo vam pet najčešćih razloga koji navode žene da zadovoljenje svojih seksualnih i emotivnih potreba potraže mimo svog partnera.

Odgovor na to pitanje daje ljubavi savjetnik Rene Li.

1. Promjena
Promjene, najčešće one negativne, izazivaju razne emocije i tjeraju nas da se pitamo gdje smo i kako ćemo dalje. One ostavljaju vidljive tragove na nama, a partner ponekad nema razumijevanja za njih, zaokupljen svojim problemima. Iz tog razloga se javlja želja da se ima neko ko će skrenuti pažnju sa te promjene i usmjeriti je na nešto drugo i pozitivnije.

2. Nedovoljno pažnje
Nakon određenog perioda u vezi, mnoge žene se ne osjećaju dovoljno važno, zbog nedostatka pohvala od strane partnera. Ženama su jako bitne pohvale, komplimenti i jasni znakovi da su primijećene. A ako toga nema kod kuće, depresivnost i isfrustriranost se liječe na nekoj drugoj adresi.

3. Osjećaj da je gotovo
On stvara veliku prazninu, koja se ublažava provođenjem vremena s nekim drugim. Ponekad je to ženama test da vide šta zaista osjećaju.

4. Nema više zabave

“Kada se više ne smiješ, više ni ne voliš”, objašnjava Rene. Ako smijeh postane faktor koji nedostaje u vezi, žena će ga potražiti među onim ljudima kod kojih ga ima – među kolegama, prijateljicama, ali i kod drugog muškarca.

5. U spavaćoj sobi je dosadno

Nisu muškarci jedini koji vole novosti u spavaćoj sobi. Ženama je to isto potrebno, jer im je bitno da se osjećaju poželjno. Li ovdje ističe ulogu književnih hitova kao što je “Pedeset nijansi Siva” i erotskih scena u filmovima, koji kod nekih žena izazivaju početak upoređivanja tog i privatnog ljubavnog života, u kome ovaj drugi gubi. Iz tog razloga se uzbuđenje traži negdje drugdje.

 

(Vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close