-TopSLIDEKošarkaSport

Razija Mujanović: Neću dozvoliti da nam menadžeri određuju ko će igrati za reprezentaciju

SLUČAJ NIKOLINA ZUBAC

Nikolina Zubac je odbila moju pruženu ruku

Tim menadžer ženskih košarkaških selekcija Bosne i Hercegovine  Razija Mujanović na zvaničnoj Facebook stranici napisala je saopćenje za javnost u vezi “slučaja Nikolina Zubac”. 

– Dok se ja nešto pitam u KSBiH neću nikada zažmiriti i prešutjeti laži i kaljanje ugleda koji stvaramo! Nikolina Zubac je odbila moju pruženu ruku! Ista ta Nikolina Zubac me na pripremama prošle godine svojim ponašanjem potpuno razočarala i samu sebe otpisala, te zatvorila vrata reprezentacije. Iz tog razloga i nije bila pozvana za prošle kvalifikacijske utakmice. 

Na moje insistiranje odlučili smo da joj pružimo drugu šansu, te je pozvali kao 15. košarkašicu na pripreme kako bi se svojim ponašanjem i radom na treninzima nametnula i pokazala nam da na nju možemo ozbiljno računati. Ja sam je lično nazvala i meni je potvrdila svoj dolazak na okupljanje! Na osnovu toga poslali smo poziv na adresu kluba i njoj povratnu avionsku kartu. 

Četiri dana poslije dobijamo e-mail na engleskom jeziku koji Nikolina potpisuje, a koji je očigledno sastavio njen menadžer. Jako držim do svog ugleda i neću dozvoliti da nam menadžeri određuju ko će igrati za reprezentaciju, a ko ne! A i zaštitit ćemo naše košarkašice od takvih menadžera i klubova koji nisu u stanju da im riješe radne dozvole za šta su oni direktno odgovorni! Lično ću se zalagati da se provedu sve potrebne procedure kako bi se dokazale naše tvrdnje. 

Učinili smo sve u okolnostima kakve jesu da osiguramo domaćinstvo za utakmice kvalifikacija u Sarajevu na najvećem nivou i stoga idemo završiti započeti posao. Atmosferu u reprezentaciji ne mogu narušiti sitni ispadi pojedinaca. Djevojke koje su pobijedile Rusiju i Švicarsku su okosnica našeg tima, dišu kao jedna i stoga sve ću učiniti da se osjećaju kao šampionke! Mi smo Zmajice i Evropsko prvenstvo 2021. godine je naša šansa da pokažemo svijetu šta možemo. Budite naš 6. igrač kao i uvijek, poručila je Razija.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close