Razbijena stakla na pravoslavnoj crkvi Sv. Prokopije

Dana 02.04.2013. godine, u 14,45 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Visoko je od strane građanina, putem telefona, prijavljeno da u ulici Mule Hodžića u Visokom, jedno lice razbija stakla na prozorima i vratima pravoslavne crkve „Sveti Prokopije“.

Odmah po zaprimljenoj prijavi, na lice mjesta je upućena patrola policije koja je potvrdila navode iz prijave, dok nije zatečeno lice u izvršenju krivičnog djela. Na licu mjesta je izvršen uviđaj od strane uviđajne ekipe Policijske stanice Visoko, te su poduzete aktivnosti na pronalasku počinitelja krivičnog djela. Izvršenim pregledom lica mjesta utvrđeno je da su od strane NN lica podesnim predmetom razbijena prozorska stakla na crkvi, kao i stakla na ulaznim vratima i prozorima pomoćnog objekta uz crkvu. U unutrašnjosti crkve, kao i pomoćnog objekta, pronađeno je osam kamenica različitih veličina, dok su na podu crkve i pomoćnog objekta zatečeni komadi polomljenog stakla.

Preduzimajući operativne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja navedenog krivičnog djela, policijski službenici Policijske stanice Visoko došli su do saznanja da bi se u vezu sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela moglo dovesti lice B.E., rođeno 1978. godine, iz Visokog. Navedeno lice je pronađeno i dovedeno u službene prostorije Policijske stanice Visoko, gdje je isto ispitano na okolnosti izvršenja krivičnog djela koje mu se stavlja na teret. Poduzetim aktivnostima utvrđeno da se lice B.E. već duže vrijeme liječi na Odjelu psihijatrije Kantonalne bolnice Zenica, te da isto ima uputnicu za nastavak liječenja. Nakon ispitivanja u službenim prostorijama, lice B.E. je od strane policijskih službenika sprovedeno u navedenu zdravstvenu ustanovu radi daljeg liječenja.

Policijski službenici Policijske stanice Visoko su nastavili aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela, dok će protiv lica B.E. biti poduzete zakonom propisane mjere.

www.magazinplus.eu – MUP ZDK

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close