Raste izvoz u EU

BiH je u proteklih deset mjeseci izvezla robe u vrijednosti od oko sedam milijardi KM, što je za 6,5 odsto više nego u istom periodu 2012. godine, dok je uvoz iznosio oko 2,5 milijardi KM, što je za 2,5 odsto manje nego u istom periodu prethodne godine.

(SRNA)

U posmatranom periodu pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 55,7 odsto, dok je spoljnotrgovinski robni deficit iznosio oko šest milijardi KM, saopšteno je iz Agencije za statistiku BiH.

Izvoz u zemlje CEFTA iznosio je skoro 1,1 milijardu KM, što je za 2,1 odsto manje nego u istom periodu lani, dok je uvoz za deset mjeseci iznosio oko 1,38 milijardi KM, što je za 0,9 odsto više nego u istom periodu 2012. godine. Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 79,1 odsto.

Izvoz u zemlje EU za deset mjeseci iznosio je oko 5,2 milijardi KM, što je za 8,1 odsto više nego u istom periodu 2012. godine, dok je uvoz iznosio skoro 7,6 milijardi KM, što je za tri odsto manje nego u istom periodu prethodne godine. Pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 68,4 odsto.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close