Raspisan natječaj za turiste – nagrada za najbolju reportažu iz Europskih zemalja

EU info centar organizira nagradno natjecanje za sve mlade turiste o temi “Moje putovanje Europom”, a pravo sudjelovanja imaju mladi iz Bosne i Hercgovine koji do 30. rujna na email adresu info@EUIC.ba pošalju fotografije i kratku putopisnu reportažu o svom putovanju zemljama Europske unije.

Reportaža bi trebala sadržavati odgovore na pitanja koje su sve zemlje posjećene tijekom putovanja, koji je najzanimljiviji dio tog putovanja, šta je naučeno te jesu li ostvarena nova prijateljstva.

U natjecanju “Moje putovanje Evropom” pravo sudjelovanja imaju svi građani BiH starosti od 16 do 27 godina, a sudionik natjecanja treba do 30. rujna poslati kratku putopisnu reportažu i fotografije, a u obzir će se uzeti samo radovi koji opisuju putovanje koje se dogodilo u razdoblju od 2012. do 2015. godine.

Kako navode iz EU Info centra, reportaže s putovanja trebaju biti originalni radovi, napisani na jednom od službenih bh. jezika, dužine od 300 do 1.000 riječi i poslani u word formatu ili sličnoj aplikaciji, a uz reportažu potrebno je priložiti pet do 10 kvalitetnih fotografija s putovanja.

Fotografije trebaju biti minimalne rezolucije 800×600 pxl, a u obzir dolaze samo radovi koji ranije nisu objavljeni i koji nisu sudjelovali u prethodnim natjecanjima u organizaciji EU info centra.

Nagrade će biti dodijeljene za tri rada koja osvoje najveći broj glasova, autori prvoplasiranih radova će imati priliku izabrati svoje nagrade među kojima su laptop, pametni telefon, tablet, televizor ili digitalni fotoaparat, sve u vrijednosti većoj od 500 KM.

Iz EU info centra kažu da prijave moraju sadržavati ime i prezime autora rada, datum rođenja, adresu i kontakt telefon.

bljesak.info

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close