PolitikaZDK

Ramo Isak: Zašto se na gradilištima u tunelima Vranduk I i Vranduk II ne angažuje veći broj radnika?

Skupštinski poslanik, mr. Ramo Isak, na Skupštini Zeničko-dobojskog kantona postavio je poslaničko pitanje zašto se na gradilištima u tunelima Vranduk I i Vranduk II ne angažuje veći broj radnika, kako bi se radovi intenzivirali i skratili rokovi rekonstrukcije tunela?

Svjedoci smo svakodnevnih saobraćajnih zastoja, gužvi, pa i povremenog sobraćajnog kolapsa na ulazima i izlazima u tunele Vranduk I i Vranduk II kod Zenice. Uz pojave da na izvođenju radova ponekad radi svega po nekoliko radnika, te uz poslovičnu saobraćajnu nekulturu vozača i povremeno nesnalaženje ovlaštenih službenih lica pri (ne)regulisanju saobraćaja, sve ovo otežava i usporava saobraćaj i daje veoma ružnu sliku o našem kantonu.

Imajući u vidu da je put M-17 ključna kantonalna, ali i državna saobraćajnica, koja ima i međunarodni značaj, neophodno je da se radovi maksimalno intenziviraju. Jedna od pretpostavki za povećanje efikasnosti radova na tunelima je i veće kvantitativno i kvalitativno angažiranje radnika i neophodne mehanizacije, te veće prisustvo policije na regulisanju saobraćaja u cilju ostvarivanja sigurnosti protoka vozila.

Kantonalni odbor A-SDA

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close