BiHPolitika

Ramazanske čestitke

Ramazanske čestitke: Izetbegović poželio vjernicima da ramazan provedu na putu strpljenja istine i pravde

Ramazan je vrijeme u kojem se nanovo podsjećamo poruka časne Knjige, jačajući zajedništvo i obnavljajući snagu duha kroz disciplinu i odricanje, stoji u čestitki Izetbegovića

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović uputio je čestitku svim vjernicima u Bosni i Hercegovini i širom dijaspore povodom nastupajućeg ramazana uz želju da predstojeći mjesec provedu u miru, na putu strpljenja, istine i pravde.

– Ramazan je vrijeme u kojem se nanovo podsjećamo poruka časne Knjige, jačajući zajedništvo i obnavljajući snagu duha kroz disciplinu i odricanje. Ovaj mjesec vjernike muslimane podsjeća da Allah dž.š. sprema trajnu nagradu onima koji slijede njegov put. Iskoristimo ga i ove godine da ojača našu vjeru i da nas osnaži za sve predstojeće kušnje, naveo je Izetbegović u ramazanskoj čestitki, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ramazansku čestitku uputio je i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Safet Softić.

– Svim muslimanima u BiH i dijaspori želim da zajedno sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama predstojeće praznične dane provedu u zdravlju i miru, poručio je Softić.

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u BiH i dijaspori povodom mjeseca ramazana.
– Iskreno želim da i ovaj ramazan ojača vjeru, solidarnost među ljudima, te učvrsti sve nas na putu istine i pravednosti. Samo ojačani ljubavlju, nadmoćni nad mržnjom u trijumfu pravednosti i jednakosti, možemo zajednički, s komšijama i prijateljima svih vjera i opredjeljenja, graditi bolju budućnost naše domovine Bosne i Hercegovine – navodi u čestitki, saopćio je Press centar SBB-a

Ramazan, koji u islamskom kalendaru označava vrijeme posta, počinje večeras.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close