Radomir Kisić novi trener košarkaša Kaknja

Uprava Košarkaškog kluba Kakanj za novog trenera angažirala je Radomira Kisića. Ovaj poznati košarkaši stručnjak ekipu je preuzeo jučer (ponedjeljak), a prvenstveni debi na klupi Kaknja imat će u subotu 16. februara/veljače 2013. godine kada u Kaknju gostuje vodeća Mladost iz Mrkonjić Grada

Radomir Kisić rođen je 1968. godine u Gajdobri (Vojvodina). Riječ je o treneru koji tim vodi sa velikom dozom strasti i emocija, animira igrače, ali i publiku. Dosad je s dosta uspjeha vodio Novi Sad, Spartak iz Subotice, te u dva navrata Leotar SL Takovo iz Trebinja, s kojim je u prvom mandatu ostvario plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine. Bio je i selektor mlade reprezentacije BiH(U-20).

-Nismo se mnogo dvoumili u izboru novog trenera. Povjerenje smo ukazali dokazanom stručnjaku Radomiru Kisiću, koji veoma dobro poznaje Ligu 12, ali i našu ekipu. Ocijenili smo da njegovo iskustvo i način vođenja ekipe može animirati naše igrače i prekinuti seriju neuspjeha. Saradnju smo dogovorili do kraja sezone, a zavisno od plasmana zajednički ćemo odlučit o daljnjem angažmanu, rekao je za naš portal Mevludin Delibašić, predsjednik KK Kakanj.

KakanjLive

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close