BiHPolitika

Putnički voz Željeznica RS-a iskočio iz šina na relaciji Doboj – Banja Luka

Mašinovođa putničkog voza “Željeznica Republike Srpske” povrijeđen je kada je usljed snježnog nanosa i odrona došlo do iskakanja lokomotive i jednih putničkih kola iz šina na dijelu pruge između staničnih mjesta Šnjegotina i Jošavka, saopšteno je iz “Željeznica Republike Srpske”.Putnički voz, koji je saobraćao na relaciji Doboj-Banjaluka, naletio je na veliki snježni nanos i odron na pruzi sinoć u 21:11 sati.

Mašinovođa je zadobio povrede glave i lica i kolima hitne pomoći prevezen je u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, gdje je operisan, dok se jedna putnica iz voza požalila na nelagodu.

Na mjesto nesreće odmah su izašli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Komisija za vanredne događaje “Željeznica Republike Srpske”, kao i drugi nadležni.

Sve stručne ekipe “Željeznica Republike Srpske” su na terenu i intenzivno rade na uklanjanju odrona čija je količina preko 50 kubika.

Dok traju radovi na uspostavljanju željezničkog saobraćaja, “Željeznice Republike Srpske” su organizovale prevoz za sve putnike.

SRNA

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close