LifestyleTehnologijaVisoko

Put za Las Vegas: Haris Aščalić će 29. septembra predstaviti projekt Cadence u Zagrebu

Visočki programer Haris Aščalić će 29. septembra predstaviti svoj projekt Cadence digitalnu asistenticu u Zagrebu, u Kinu Europa te se boriti za put u Las Vegas.

Radi se o Bugovom natjecanju tehnoloških ideja Idea Knockout 2016. Tim koji pobijedi će imati priliku predstaviti svoju ideju na najvećem sajmu inovacija u svijetu, koji se svakog januara održava u Las Vegasu. Tokom četiri dana trajanja (od 5. do 8. januara), na CES-u se okuplja preko 170.000 strogo probranih insidera tehnološke industrije iz čitavog svijeta koji oblikuju budućnost.

Podsjetimo da je Cadence u potpunosti BH projekt koji Haris razvija skoro 2 godine. Šta je sve u mogućnosti uraditi ovaj softver saznajte na oficijalnom blogu ovdje.

https://www.youtube.com/watch?v=w1cDDM5onQQ

Idea Knockout 2016 bit će održan uz generalno pokroviteljstvo Hrvatskog Telekoma, a sponzori natjecanja su i Visoko učilište Algebra koje će prijavljene timove besplatno pripremati za što uspješniji pitch pred žirijem.
Među sponzorima su i Beck's te Uber koji će pobjednicima osigurati besplatne vožnje po Las Vegasu.

I ove će godine žiri Idea Knockouta ostati neotkriven do samog održavanja natjecanja 29. septembra 2016. Nadzor nad regularnošću rada žirija obavljat će Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu čiji je Trgovinsku ured i službeni zastupnik CES-a za Hrvatsku.

“Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću imati priliku predstaviti svoj najveći projekt Cadence na velikom eventu u regiji, te pokušati osvojiti put za Las Vegas”, govori Aščalić.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close