Visoko

PS Visoko: Informativni bilten za 06.11.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 06.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 06.11.2017. godine :

 

1.Na području PS Visoko prijavljeno je jedno krivično djelo, koje se odnosi na krivično djelo iz člana 287 stav 1, tačka b ( Teška krađa na naročito drzak ili opasan način) .

2.Evidentirano je jedno narušavanje javnog reda i mira prosijačenjem, za što je od strane policijskih službenika ove PS izdat prekršajni nalog.

3.Navedenog dana na području PS Visoko nije bilo saobraćajnih nezgoda.

4.Policijski službenici ove PS kontrolisali su 36 vozača i vozila, kojom prilikom je izdato ukupno 20 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja, dva lica su  zatečena da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola, dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene  u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).

5.Na zahtjev građana izvršene su 3 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

Također se provode kontinuirane aktivnosti na kontroli i sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

                                                                                     

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close