Visoko

PS Visoko: Informativni bilten za 05.11.2017.

Bilten aktivnosti PS Visoko za dan 05.11.2017. godine , dostavlja se ;

 

Ovim putem Vam dostavljamo informaciju o  poduzetim mjerama i radnjama od strane policijskih službenika Policijske stanice Visoko za dan 05.11.2017. godine :

 

1.Na području PS Visoko nije bilo prijavljenih krivičnih djela.

2.Nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira.

3.Za navedeni dan na području PS Visoko dogodila se jedna saobraćajna nezgoda sa manjom materijalnom štetom i bez povrijeđenih lica.

4.Policijski službenici ove PS kontrolisali su 41 vozača i vozilo, kojom prilikom je izdat ukupno 21 prekršajni nalog. Prema strukturi prekršaja, tri lica su  zatečena da upravljaju motornim vozilom pod uticajem alkohola, jedno lice je zatečeno da upravlja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dok su ostali vozači sankcionisani za druge prekršaje počinjene  u saobraćaju ( nepropisno parkiranje, neposjedovanje potrebne opreme,  prekoračenje brzine i dr).

5.Na zahtjev građana izvršene su 4 intervencije.

 

U  svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Na području PS Visoko u narednom periodu  vršit će se redovne  kontrole u saobraćaju sa posebnim akcentom na kontrolu brzine, nepropisno parkiranih vozila u ulicama gdje je evidentna veća frekvencija kretanja pješaka kao što su ulica Branilaca, Gornje Rosulje, Kralja Tvrtka, Čaršijska, Tabhanska i  Alije Izetbegovića te područja Šarenih Hanova u Moštru.

Također se provode kontinuirane aktivnosti na kontroli i sankcionisanju vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

 

                                                                                    

POLICIJSKA STANICA VISOKO

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close