Prvi kontakt – plemenska djeca u Namibiji prvi put vide iPad!

Ovo je slika koja je obišla cijeli svijet. Zaista je dirljiva i prikazuje reakcije djece jednog plemena navodno u Namibiji u prvom kontaktu s iPad tabletom. Pogledajte samo njihova lica.

Volimo za sebe reći kako smo tehnološki napredni i kako svakodnevno pratimo najnovije trendove na području informacijske i komunikacijske tehnologije. I to je vjerojatno zaista tako. Upravo zbog našeg svakodnevnog visoko tehnološkog lifestylea zaboravljamo kako postoje i drugi svjetovi, kao oni u južnoj Americi ili Africi, a koji sretno žive i bez tehnologije. Niti možda i ne znaju kako postoje računari, tableti, smartfoni. Slika koju vidite zaista to i prikazuje. Navodno je snimljena negdje u Namibiji, na jugozapadnom dijelu afričkog kontinenta, a prikazuje nekoliko veselih dječjih lica, ili bolje rečeno nevjerojatno iznenađenih što u rukama imaju nešto za što vjerojatno nisu niti mislili kako tako nešto postoji. U stvari, teško je opisati njihova lica i zamisliti što im se vrti u glavi?

Naime, niti u našim krajevima prije 50-ak i možda više godina nije bilo drugačije. Jedna anegdota iz jednog mirnog i pitomog slavonskog sela govori kako su starije žene, kada su prvi puta vidjeli televizor i spikera, govorili kako to ‘vragovi govore iz kutije’. Naravno, TV je bio crno/bijeli. Ali, vremena se mijenjaju, tehnologija se razvija, svijet ide dalje. Možda bi ovim klincima trebalo pokazati kako se igra Angry Birds.

Ovaj ‘prvi kontakt’, kako smo ga nazvali, vjerojatno je ovim klincima nešto potpuno ‘vanzemaljski’, kao da je to režirao Spielberg. Šta mislite ko je sretniji sa svojim životom – oni koji ništa ne znaju o tehnologiji ili mi koji praktički znamo sve?

Autor: Haris Aščalić

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close